Drapsmistenkt nordmann

Er etterlyst i Estland

Nordmannen som er mistenkt for drapet på en kvinne i 50-åra på Kreta, har siden 2018 vært etterlyst i Estland. Tirsdag ettermiddag ble han pågrepet.

Er etterlyst i Estland
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter estisk politi overfor Dagbladet.

- Han er mistenkt for å ha begått underslag og datasvindel i Estland, og har siden 2018 vært etterlyst av politiet i Estland, skriver kommunikasjonsmedarbeider Annika Maksimov i det estiske grensepolitiet i en epost til Dagbladet.

Søndag ble kvinnen funnet drept i sitt hjem i en landsby utenfor Chania på Kreta i Hellas. Kvinnen skal den siste tiden ha vært samboer og kjæreste med nordmannen, og de to skal ha bodd sammen i huset, ifølge greske medier.

Sjef for kriminalavdelingen i Chania, Paris Xinopoulos, bekrefter overfor Dagbladet at den aktuelle nordmannen er hovedmistenkt for drapet.

- Ja, han er regnet som hovedmistenkt for drapet, og vi leter fortsatt etter ham, fortalte han til Dagbladet rundt 17 tirsdag ettermiddag.

Kort tid etterpå, like før 18.00 norsk tid, melder greske medier at nordmannen er pågrepet i Kretas største by, Heraklion.

- Flyktet

Etter drapet skal nordmannen ha flyktet i drapsofferets bil, og han er fortsatt ikke funnet. Politiet sa mandag til greske medier at de hadde tro på en snarlig pågripelse, ettersom mannens navn verken har dukket opp på passasjerlister til ferjer eller fly. Tirsdag før pågripelsen var de imidlertid usikre på om han fortsatt befinner seg i Hellas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer