Er få meter fra redning

Spørsmålet er om de siste 13 russiske gruvearbeiderne fremdeles er i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere sier nå at de er få meter fra å nå de siste 13 gruvearbeiderne som har vært fanget i de vannfylte gruvegangene siden torsdag.

800 redningsarbeidere jobber på spreng for å grave en tunnel ned til lomma der de mener de siste 13 befinner seg. De har ikke klart å komme i kontakt med dem siden torsdag, melder CNNs Asia-utgave.

Akkurat nå er rednigsarbeidene i ferd med å slå seg inn til de siste som ikke er reddet ut. De har boret seg 53 meter gjennom fast fjell fra en parallell gruvegang.

Det skal nå være 3-4 meter igjen til de når gruvesjakten. Problemet er at vannet fremdeles stiger i gruvegangene, og faren for at gruva er tom for luft før de når fram er stor, melder CNNs Ryan Chilcote.

Lørdag reddet de ut 33 av de 46 gruvearbeiderne som var fanget da en gruvevegg brast og en underjordisk sjø flommet over gruvegangene 700 meter under bakken ved landsbyen Novosjaktinsk i Ural.

Vannet førte til kortslutning i det elektriske anlegget, og at heisene dermed ble stående.

Les mer hos CNN

<B>REDDET: 33 av de 46 gruvearbeiderne ble reddet ut.
<B>TRØSTER HVERANDRE: De har ikke gitt opp håpet om å få slektningene sine tilbake i live.
<B>FYLLER GRUVA MED STEIN: Redningsarbeiderne fyller gruva med stein i et forsøk på å hinder at vannet stiger. Det har ikke lyktes.