- Er forberedt på å forlate Jemen når som helst

Norsk ansatt i Flykningehjelpen.

VENDER SEG MOT PRESIDENTEN: En jemenittisk offiserer holder opp sin AK-47. Han og tre andre offiserer, samt en hel hæravdeling, sluttet seg i dag til anti-regjerings demonstrantene, og krever president Ali Abdullah Salehs avgang. Foto: Scanpix
VENDER SEG MOT PRESIDENTEN: En jemenittisk offiserer holder opp sin AK-47. Han og tre andre offiserer, samt en hel hæravdeling, sluttet seg i dag til anti-regjerings demonstrantene, og krever president Ali Abdullah Salehs avgang. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hæren i Jemen desserterer, og i formiddag var soldater ute i gatene for å beskytte demonstranter.

- Det er stille og rolig i området hvor jeg befinner meg, men vi kan høre skuddsalver i ny og ne, og se stridsvogner rulle forb i gatene utenfor, sier en utleid ansatt fra Flyktningehjelpen til Dagbladet.

Vil være anonym Av hensyn til sin egen sikkerhet ønsker han å være anonym, og han vil heller ikke oppgi hvem som er oppdragsgiver i Jemen.

- Fire av vennene mine, to amerikanere og to briter, ble deportert i forrige uke, og i frykt for å bli utsatt for det samme, vil jeg ligge lavt i terrenget, sier han.

Nær opptøyene Etter fredagsbønnen i forrige uke, hvor snikskyttere lå klare og skjøt mot demonstranter, var han i Gamlebyen og besøkte en venn. Da kom opptøyene uhyggelig nært.

- Vi følte oss ikke helt trygge da, og valgte å trekke oss ut av området. Nå holder jeg hus i nærheten av en militærbase, cirka seks kilometer unna området hvor de som støtter presidenten er samlet.  Opprørerne befinner seg enda noen kilometer unna, forklarer han.

Presidenten sliter President Ali Abdullah Salehs dager ser nå ut til å være talte i Jemen, og i dag morges erklærte den mest innflytelsesrike militære lederen i landet, general Ali Mohsen al-Ahmar, at han hadde slått seg sammen med opposisjonen mot Saleh og tatt sine soldater med seg.

Al-Ahmar har 60 prosent av Jemens soldater under sin kommando.

- Kaotisk - Situasjonen er ganske kaotisk, og selv om jeg har et ønske om å fortsette å jobbe i landet, er jeg forberedt på å reise hjem til Norge når som helst. Ryggsekken er pakka, for å si det slik, sier nordmannen som har vært i Jemen i fire måneder.

- Jeg føler meg relativt trygg. Vi blir godt ivaretatt av arbeidsgiver, og får også bistand fra den nederlandske ambassaden (Norge har ikke ambassade i Jemen, red. anm.).