Er fuglemysteriet løst?

De mystiske fugle-dødsfallene i Arkansas kan være løst.

FORSKERGÅTE: Veterinærassistent Dr. Brandon Doss utfører tester på de føde fuglene som ble funnet i byen Beebe i Arkansas. Forskerne er usikre på hva som er årsaken til massedødsfallene, men utelukker nå at de har blitt forgiftet. (Foto: AP Photo/Danny Johnston)
FORSKERGÅTE: Veterinærassistent Dr. Brandon Doss utfører tester på de føde fuglene som ble funnet i byen Beebe i Arkansas. Forskerne er usikre på hva som er årsaken til massedødsfallene, men utelukker nå at de har blitt forgiftet. (Foto: AP Photo/Danny Johnston)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:
Mystisk død for fugler og fisker i småby i USA

(Dagbladet): På nyttårsaften regnet det tusenvis av døde fugler nedover byen Beebe, Arkansas i USA. I går ble over hundre tusen fisker funnet i samme by, også de døde. Nå tror forskere de kan ha løst deler av gåten.

Stump vold
De mystiske og utrolige historiene om hvorfor tusenvis av døde fugler og fisker er funnet døde i Arkansas i USA, forvirrer mange.
Lenge har amerikanske eksperter forsøkt å finne ut hva som skjedde me de over hundre tusen døde fiskene som ble funnet langs en 32 kilometer lang strekning ved Arkansas-elva, og fuglene som dalte ned i byen Beebe i samme delstat.

Delstatsveterinær George Badley, uttaler til nyhetskanalen NBC at han tror fuglene døde av stump vold. CNN har fulgt opp sakene med fiske- og fugledødsfallenes vært nøye, og ser på begge som uforklarige og mystiske.

Ingen gift
Ifølge et intervju med den amerikanske varianten av viltnemda, Arkansas Game & Fish Comission gjort av MSNBC, er det funnet omlag 5000 døde fugler. 17 av de er foreløpig analysert, og forskerne har ikke funnet noe gift i fuglene, og mener derfor at det er grunn til å tro at fuglene har dødd av organsvikt eller blitt utsatt for vold.

- Magene deres var tomme, noe som utelukker at de kan ha blitt forgiftet. Fuglene døde i lufta, sier Badley.

Truffet av fyrverkeri?
Ifølge en rapport som Arkansas Game & Fish Comission har fått tak i, viser at fuglene har lidd av organsvikt, og at det ikke var noen tegn som kunne vise sykdommer. Det er vanskelig å si akkurat hva årsaken er, men høye skrik ble rapport før fuglene sekunder etter begynte å falle fra skyene. Fuglene som er av typen rødvingetrupial, flyr vanligvis ikke sent på natta, og at de fløy rett før midnatt natt til 1. nyttårsdag, blir sett på som uvanlig og merkverdig, ifølge rapporten.

Andre har også spekulert i om fuglene døde etter å enten ha blitt skremt eller truffet av fyrverkeri på nyttårsaften.

Mystisk fiskedød
Fiskene som ble funnet langs Arkansas river, står fremdeles igjen som et ubesvarts spørsmål. Det er tatt flere prøver av vannet og fisken, men resultatene er ikke offentliggjort.

Eksperter frykter at fisken kan ha blitt rammet av et massivt sykdomsutbrudd eller en forgiftning.