Er han ikke farlig lenger?

I tingretten var sikkerhetsoppbudet rundt Bhatti enormt. I lagmannsretten er det ingenting.

FØR - OG NÅ: Til venstre vises det voldsomme sikkerhetsoppbudet rundt Bahhti-saken i tingretten. Til høyre vises sikkerheten i lagmannsretten - av avslått sikkerhetskotroll. Foto: SCANPIX OG STEINARBUHOLM/DAGBLADET
FØR - OG NÅ: Til venstre vises det voldsomme sikkerhetsoppbudet rundt Bahhti-saken i tingretten. Til høyre vises sikkerheten i lagmannsretten - av avslått sikkerhetskotroll. Foto: SCANPIX OG STEINARBUHOLM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mandag startet ankesaken mot Arfan Bhatti (31) i Borgarting lagmannsrett, der han er tiltalt for to drapsforsøk.

I fjor sommer ble han frifunnet for alle terroranklager i Oslo tingrett. Statsadvokaten valgte å ikke anke frifinnelsen. Bhatti ble likevel dømt til åtte års forvaring for drapsforsøk, trusler og medvirkning til skyting mot synagogen i Oslo.

- Jeg har med stor interesse merket meg at han som i fjor ble framstilt som Norges farligste mann og terrorist på bakgrunnn av sine tanker og meninger, i dag fremstår som helt fredfull og ufarlig i politiets øyne, sier Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden til Dagbladet.no.Null sikkerhetDa rettssaksaken mot Bhatti startet i Oslo tingrett 31. mars i fjor var det et enormt sikkerhetsoppbud. Alle tilhørere - også advokater - måtte gjennom en sikkerhetskontroll med metalldetektor, slik man har på flyplasser. I tillegg måtte alle som skulle inn i rettssalen legitimere seg, og vesker og poser ble ransaket av politiet.

Dette er de strengeste sikkerhetsanstaltninger man har i Oslo tingrett. Samme sikkerhetsoppbud har vært brukt i flere gjengrelaterte rettssaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer