«Er ikke alle døde ennå?»

Det sa gjerningsmannen Tim Kretschmer (17) til elevene i klasse 10 d da han kom inn i klasserommet for tredje gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 09.33 i dag tidlig kom den første nødmeldingen fra ungdomsskolen Albertville-Realschule utenfor Stuttgart i Tyskland. Innringeren hadde en grusom beskjed.

Den 17 år gamle tidligere eleven som identifiseres som Tim K. hadde tatt seg inn på skolen, tungt bevæpnet og iført gassmaske og svarte kampklær.«Er ikke alle døde ennå?»Han gikk inn i to klasserom og skjøt vilt rundt seg.

Skytingen varte i omkring to minutter. Ni elever og tre lærere ble drept.

Livredde elever løp for livet, hoppet ut av vinduene og gjemte seg i klasserommene. En jente skrev en lapp og hang opp i vinduet med et enkelt budskap: «Hilfe» (hjelp). I klasse 10d gikk han inn tre ganger. Den tredje gangen ropte han til elevene: «Er ikke alle døde ennå?», ifølge Bild.de.En ansatt ved skolen kastet seg beskyttende over en av elevene. Tim skjøt ham, skriver Bild.

Så flyktet han.

- Kapret bil Da startet en storstilt jakt på 17-åringen. Rundt 1000 politifolk og styrker fra spesialkommandoen deltok i jakten.På radio ble innbyggerne i lille Winnenden advart mot det som ble beskrevet som en 1,80 meter lang, svartkledd, bevæpnet mann.Meldingene om flukten er fortsatt uklare. Tim K. flyktet fra skolen i farens Porsche. Samtidig rapporteres det at han i løpet av flukten kapret en annen bil og tok en sjåfør som gissel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer