«Er ikke alle døde ennå?»

Det sa gjerningsmannen Tim Kretschmer (17) til elevene i klasse 10 d da han kom inn i klasserommet for tredje gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 09.33 i dag tidlig kom den første nødmeldingen fra ungdomsskolen Albertville-Realschule utenfor Stuttgart i Tyskland. Innringeren hadde en grusom beskjed.

Den 17 år gamle tidligere eleven som identifiseres som Tim K. hadde tatt seg inn på skolen, tungt bevæpnet og iført gassmaske og svarte kampklær.

«Er ikke alle døde ennå?»
Han gikk inn i to klasserom og skjøt vilt rundt seg.

Skytingen varte i omkring to minutter. Ni elever og tre lærere ble drept.

Livredde elever løp for livet, hoppet ut av vinduene og gjemte seg i klasserommene. En jente skrev en lapp og hang opp i vinduet med et enkelt budskap: «Hilfe» (hjelp).

I klasse 10d gikk han inn tre ganger.
Den tredje gangen ropte han til elevene: «Er ikke alle døde ennå?», ifølge Bild.de.
En ansatt ved skolen kastet seg beskyttende over en av elevene. Tim skjøt ham, skriver Bild.

Så flyktet han.

- Kapret bil
Da startet en storstilt jakt på 17-åringen. Rundt 1000 politifolk og styrker fra spesialkommandoen deltok i jakten.

På radio ble innbyggerne i lille Winnenden advart mot det som ble beskrevet som en 1,80 meter lang, svartkledd, bevæpnet mann.

Meldingene om flukten er fortsatt uklare. Tim K. flyktet fra skolen i farens Porsche. Samtidig rapporteres det at han i løpet av flukten kapret en annen bil og tok en sjåfør som gissel.

Ved en psykiatrisk klinikk løsnet han flere skudd og drepte en ansatt.

Etter 40 kilometer var flukten over.

17-åringen ble tatt igjen av politiet på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Supermarkt-Areal. Der åpnet han på nytt ild. To personer ble drept og to politimenn ble skutt, før politiet skjøt gjerningsmannen.

Automatvåpenet eller våpnene som ble brukt tilhørte farens arsenal. Han skal ha hatt tillatelse til å ha 18 våpen i huset.

Ransaket foreldrenes hus

Kort tid etter at skoleskytingen og mens den dramatiske jakten på drapsmannen pågikk, ble huset der 17-åringen bodde sammen med foreldrene ransaket.

17-åringen skal på et tidspunkt ha forskanset seg inne på et minimarked på en bensinstasjon fra Aral-kjeden. Det var mens han befant seg her, at han skjøt mot de to politifolkene. Senere ble han selv truffet av skudd fra politiet, da han forsøkte å stikke av fra stedet.

Den lokale politisjefen, Erwin Hetger, kunne tidligere i dag bare konstatere at tragedien hadde rammet Winnenden.

- Han kom inn på skolen med et våpen og startet et blodbad. Jeg har aldri sett noe liknende i mitt liv, sier Hetger, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Det er den største katastrofen som kan skje på en skole, sier den tyske kulturministeren Helmut Rau.

SKJØT TO POLITIMENN: Store politistyrker var involvert i jakten på mannen. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle/Scanpix
SKJØT TO POLITIMENN: Store politistyrker var involvert i jakten på mannen. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle/Scanpix Vis mer

Tim. K vokste opp i småbyen Leutenbach, 10 kilometer fra skolen i Winnenden. Faren hans eier og driver en stor fabrikk på stedet. Gutten avsluttet realskolen på Albertville for to år siden.

Av venner og bekjente beskrives han som en rolig type.

- Han brukte tida for det meste til å sitte ved skjermen og spille dataspill, sier en kamerat til RTL.

MEDELEVER: En elev ved skolen holder fram en skole med tittelen som kan oversettes som «Kjærlighetsbrev til en død». Foto: Latz/Ddp/Scanpix
MEDELEVER: En elev ved skolen holder fram en skole med tittelen som kan oversettes som «Kjærlighetsbrev til en død». Foto: Latz/Ddp/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer