- Er ikke dette forskjellsbehandling?

Forsvaret og bistandsadvokatene hamret løs mot lederen av psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon.

KRITISK:  Forsvarer Geir Lippestad undret seg over hvorfor det ikke var stilt flere kritiske spørsmål ved den første sakkyndige rapporten som erklærer Breivik utilregnelig i Oslo tingrett i dag. Foto: Lise Åserud / Scanpix
KRITISK: Forsvarer Geir Lippestad undret seg over hvorfor det ikke var stilt flere kritiske spørsmål ved den første sakkyndige rapporten som erklærer Breivik utilregnelig i Oslo tingrett i dag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagladet): Lederen av psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) Karl Heinrik Melle ble presset av forsvarer Geir Lippestad om drøftingen av den første rapporten der Breivik blir erklært utilregnelig.

- Dere problematiserer hvorvidt Breivik spiller frisk overfor de to siste sakkyndige. Hvorfor har dere ikke problematisert dette overfor de to første sakkyndiges konklusjon - altså at han spilte syk? spurte Lippestad.

- Hadde rekkefølgen vært motsatt, ville vi gjort det, svarte Melle.

- Er ikke dette en viss forskjellsbehandling - at dere ikke metodisk stiller dette spørsmålet?

- De første sakkyndige hadde færre holdepunkt for å tenke den tanken enn de to siste. Observanden har nesten programforpliktet at han vil tone seg ned overfor de to siste, sa Melle.

- Enklere å kritisere andre rapport Sentralt for både forsvaret og bistandsadvokatene i Oslo tingrett i dag var hva psykiatrisk gruppe i kommisjonen har gjort av kritisk drøfting om den første sakkyndige rapporten som konkluderer Anders Behring Breivik som utilregnelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer