- Er ikke meg

Christen Sveaas spøkte og smilte på Orklas generalforsamling, men fra talerstolen ble han indirekte beskyldt for å drive med «organisert utroskap».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var spesielt aksjonær Ebbe Astrup som frontet den klareste kritikken av lekkasjene til media:

- De meningsløse lekkasjene er helt uholdbare for oss aksjonærer. Jeg vil derfor spørre styrets formann om hva som nå gjøres for å stoppe det jeg vil kalle organisert utroskap fra visse aksjonærvalgte styremedlemmer. Vi trenger ikke slike styrerepresentanter i Orkla.

Det var liten tvil om at Astrup og andre aksjonærer hadde Sveaas i tankene. Overfor Dagbladet avviser Sveaas anklagene:

- Vi har diskutert dette gjentatte ganger i styret. Det er åpenbart skadelig for selskapet, men det er ikke meg. Det trenger heller ikke være noen fra styret.

- Føler du deg truffet av kritikken?

- Hva jeg føler, får jeg kommentere for meg selv.

- Er du sikker på at du får fortsette i styret?

- Jeg er ikke på valg, men styremedlemmer kan jo aldri være sikre på at de får fortsette.

Styreleder Johan Fr. Odfjell sa at styret hadde brukt to hele styremøter på å diskutere arbeidsform og lekkasjer.

Storaksjonær Johan H. Andresen ga en støtteerklæring til dagens Orkla-ledelse etter det kontroversielle salget av Ringnes:

- God ledelse dreier seg om å være den beste eieren av enhver investering. Får ledelsen en sjanse til å investere fortjenesten, er jeg sikker på at de vil ta dette ansvaret. Og skulle de ikke lykkes, er jeg sikker på at noen vil minne dem om det.

Jens P. Heyerdahl viste seg ikke i Ingeniørenes Hus i går.

FRIKJENTE STYRET: Christen Sveaas' avviste i går at han er en utro tjener i Orkla-styret. - Det er ikke meg. Det trenger heller ikke være noen fra styret, sa Sveaas.