I NORGE:  Aktivistene Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina er i Norge for å møte menneskerettighetsforkjempere, politikere og kunstnere. De ønsker samtidig å lære mer om det norsk fengelssystemet og vil besøke flere fengsler mens de er her. Neste helg skal de til Festspillene i Bergen, hvor de skal presentere dokumentarfilmen Pussy vs Putin. Foto: ANITA ARNTZEN
I NORGE: Aktivistene Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina er i Norge for å møte menneskerettighetsforkjempere, politikere og kunstnere. De ønsker samtidig å lære mer om det norsk fengelssystemet og vil besøke flere fengsler mens de er her. Neste helg skal de til Festspillene i Bergen, hvor de skal presentere dokumentarfilmen Pussy vs Putin. Foto: ANITA ARNTZENVis mer

- Er ikke redd for å bli arrestert igjen

Pussy Riot-medlemmene Nadezjda og Maria forteller om kampen mot Putin og håpet for framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Fra fengselet i Mordovia fortalte Nadezjda Tolokonnikova (24) om soningsforholdene etter at hun hadde bestemt seg for å sultestreike.

- Jeg vil ikke tie stille og resignere mens jeg ser mine medfanger kollapse under de slaveliknende tilstandene i fengselet. Jeg krever at fengelsledelsen respekterer menneskerettighetene. (...) Å bli sendt til Mordovia er som å bli sendt til galgen, skrev Tolokonnikova i et åpent brev til mediene i fjor høst.

Og hun nekter fortsatt å tie stille. Hun ønsker å fortelle verden om fangenes historier. Historier de selv ikke får fortalt.

- En kvinne som satt fengslet i Mordovia svelget tre eller fire spikre for å protestere mot volden. En annen jeg satt inne med, som fortsatt sitter fengslet, kuttet over pulsårene sine for å vise fengelsledelsen hvordan hun hadde det. Det var hennes måte å forklare det på. Hennes måte å uttrykke seg på, sier Tolokonnikova til Dagbladet. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn