«Er jeg egentlig en drittsekk og rasist?»

Carl I. Hagen reflekterte om seg selv etter Dagbladet-avsløring av Hedstrøms skandalemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I september 1995 skapte Dagbladets forside panikk i Frp-systemet. Avisa avslørte og dokumenterte at daværende stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm i Frp hadde troppet opp på Godlia kino i Oslo for å ha møter med det som ble beskrevet som landets mest kjente rasister.

I sine memoarer «Ærlig talt», som kom ut i dag, skriver Carl I. Hagen at han lå og sov etter en svært god dag i politikken, da han ble vekket av partisekretær Geir Mo.

- Nå er helvete løs!, var telefonbeskjeden.

- Vi kan vinne

Hagen så imidlertid muligheten til å snu skandalen til partiets fordel.

«Hvis vi får pressen og den andre partiene med på det, og hvis vi klarer å bruke Godlia-møtet som en inngangsport til en generell debatt om norsk (...) innvandringspolitikk, kommer vi til å vinne», tenkte partiformannen før han startet brannslukkingen.

Hagen beskriver også hvordan han personlig ikke var særlig opprørt over Hedstrøms møte med elementer på aller ytterste fløy.

Han hadde en «prinsipiell holdning om at det å delta i valgmøter og forklare vår politikk ikke kunne være så galt», men måtte etter press fra rasende, sentrale Frp-topper som John Alvheim etterhvert godta en langt mer kritisk uttalelse overfor Hedstrøm enn det Hagen hadde ønsket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer