- Er man med på leken, får man tåle steken

Statens pensjonsfond med 29,6 milliarder i minus.

IKKE KRITIKKVERDIG: Finansanalytiker Harald Magnus Andreassen i First Securities mener man måtte ha vært et geni for ikke å tape penger i 2008. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
IKKE KRITIKKVERDIG: Finansanalytiker Harald Magnus Andreassen i First Securities mener man måtte ha vært et geni for ikke å tape penger i 2008. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statens pensjonsfond - Norge hadde i 2008 et resultat på minus 29,6 milliarder kroner, opplyser Folketrygdfondet i en pressemelding i dag.

Fondet oppgir «tilbakeslaget i verdensøkonomien og et sterkt fall i aksjekursene» som årsaken til det dårlige resultatet, men framhever samtidig at forvaltningen av verdiene har vært «betryggende»:

- I et historisk turbulent og krevende år i aksje- og rentemarkedene, kan vi fastslå at Folketrygdfondet gjennom betryggende forvaltning har bidratt til et resultat som er 4,3 milliarder kroner bedre enn referanseporteføljen, sier administrerende direktør Olaug Svarva i den aktuelle pressemeldingen.

- Ikke kritikkverdigFinansanalytiker Harald Magnus Andreassen i First Securities mener at fondets negative resultat ikke vil ha noen umiddelbar konsekvens for den norske økonomien eller landets pensjonister.- Økonomien svinger fra år til år, og virkelige problemer har man bare dersom nedturen skulle vedvare. Man må se det i et langsiktig perspektiv. Og dersom konjunkturnedgangen blir langvarig, vil det få konsekvenser for land og for folk, sier Andreassen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer