– Er meget engstelig

Denne mannen i 40-åra blir utpekt som politiinformant i den hemmelige politirapporten. Nå frykter han for sin og familiens sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den hemmeligstemplede rapporten fra strategisk stab i Oslo-politiet blir over 20 personer omtalt med navn og fødselsnummer. Det står også hvem som har hatt samtaler med politiet og når de har funnet sted. De blir dermed definert som informanter, og det er disse personene politiet frykter det skal skje noe med.

Dagbladet har de siste dagene vært i kontakt med mannen i 40-åra. Han driver fortsatt et sikkerhetsfirma. I går kveld kommuniserte Dagbladet med ham via e-post.

– Jeg er innforstått med at jeg er omtalt som kilde i politiets interne etterretningsrapport. Jeg henstiller på det sterkeste til at min identitet som kilde ikke offentliggjøres. Det vises til politiets henstilling gjengitt i Dagbladet i dag og den begrunnelse politiet har gitt, sier han.

– Røkke ikke kunde

Informantene til politiet har gitt opplysninger om flere aktører i den private sikkerhetsbransjen. Etterretningen ved Oslo-politiet er, og har vært, helt avhengig av informantene for å kartlegge og skaffe seg detaljert informasjon om virksomhetene. Politiet mener selv de ikke har kontroll over denne bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer