- Er neppe kidnappet

Erfarne etterforskere går langt i å utelukke at Benedicte Iversen (28) er kidnappet på høylys dag. Stedet, tidspunktet og mangel på motiv gjør at Oslo-kvinnen neppe er bortført av ukjente gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er usannsynlig at Benedicte ble kidnappet, sier privatetterforsker og ekspolitimann Leif A. Lier. Den erfarne etterforskeren sliter med å huske liknende forsvinningssaker.

- Det finnes ikke ledetråder, åsted, tidspunkt, motiv eller gjerningsmenn. Men det minst trolige er at hun ble dratt inn i en bil, på høylys dag og på åpen gate midt i byen. Hva skulle motivet være? spør Lier.

Også tidligere Kripos-etterforskningsleder Bjørn Tvete-Berger holder det for lite trolig at kvinnen kan ha blitt dratt inn i en bil mot sin vilje: - Det ville publikum lagt merke til, mener han.

Feil tid og sted

Etterforskerne bygger sin vurdering på dette:

  • Tida: Midt på dagen 2. påskedag var det mange mennesker ute i kaféområdet i Homansbyen.
  • Stedet: Hegdehaugsveien i Oslo, der Benedicte sist ble observert, er en hovedtrafikkåre, med både trikk og bussruter.
  • Mangelen på tips: Ingen har lagt merke til mystiske biler eller hendelser i tida etter at Benedicte forlot 7-Eleven klokka 11.59.

- Vi mennesker er ikke årvåkne i retning av at vi tror det skjer dramatiske og kriminelle ting rundt oss. Men skjer det noe dramatisk, legger vi merke til det. Det kan tyde på at det ikke har skjedd noe dramatisk på åpen gate i forbindelse med kvinnens forsvinning, sier Tvete-Berger.

- Trenger mobilspor

- Hvis Benedicte ikke er bortført, hvordan er det mulig for henne å fordufte på høylys dag?

- Folk er ikke så observante, sier tidligere leder i Frelsesarmeens ettersøkelseskontor, Einar Grøneng. Han synes ikke det er merkelig at Benedicte Iversen har kunnet bli søkk vekk uten å etterlate seg spor.

- Folk må gjerne ha litt tid på seg før de «husker» at de sitter inne med verdifulle opplysninger. Ofte må de bli minnet mange ganger på om at de har sett noen som har forsvunnet, sier Grøneng.

Lier tror etterforskningen nå er avhengig av mobilsporene. Politiet sjekker nå trafikken til og fra mobilen til Benedicte.

- Venner og venninners forklaringer i avhør kan også gi framskritt, sier Lier.

SIST SETT HER: De siste observasjonene av Benedicte er på vei ut av denne kiosken. Privatetterforskere mener det er utenkelig at hun ble bortført mot sin vilje. Det var mange mennesker i akkurat dette området 2. påskedag da hun forsvant.