Vanvittig nedbørsmengde i Vestfold:

- Er noe dritt

Det sier brannvesenet i Vestfold om vannet som har tatt seg inn i folks kjellere onsdag.

OVERFYLT: Bildene brannvesenet har lagt ved viser store mengder vann i området. Flere jorder er overfylt av vann etter hard nedbør natta i forveien. Foto: Brannvesenet i Vestfold
OVERFYLT: Bildene brannvesenet har lagt ved viser store mengder vann i området. Flere jorder er overfylt av vann etter hard nedbør natta i forveien. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt klokka 07.00 onsdag morgen rykket brannvesenet i Vestfold ut til flere adresser i Tønsberg og Horten, etter meldinger om vann i kjellere.

På Twitter beskrev de at vannet liknet mer en «innsjø» midt i et boligfelt i Granlyveien i Tolvsrød, en bydel i Tønsberg.

Fosset vann fra kjellersluk

Tidlig meldte mannskapet på stedet at minst tre boliger hadde fått vann inn i kjelleren.

I en oppdatering onsdag ettermiddag skriver de på Twitter at totalt fire boliger i Granlyveien er skadd. Også overvann på jorder har skadd flere boliger. Hele ni pumper har vært i sving for å flytte vannet.

De skriver på Twitter at vann fosset opp av kjellersluk enkelte steder, men at det avtok da mannskaper begynte å pumpe ut vann.

- SOM EN «INNSJØ»: Slik beskrev brannvesenet vannmengden som hadde samlet seg i Granlyveien i Tønsberg onsdag. Foto: Brannvesenet i Vestfold
- SOM EN «INNSJØ»: Slik beskrev brannvesenet vannmengden som hadde samlet seg i Granlyveien i Tønsberg onsdag. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer

I Åsgårdstrand kunne imidlertid ikke brannvesenet gjøre innsats, da det ikke var noe sted å pumpe vannet uten at det var til fare for nabokjellere. Det ble derfor rekvirert gravemaskin for å lede bort vannet.

Bønn fra brannvesenet

Informasjonsrådgiver Arnt Folvik sa tidlig onsdag at det hadde kommet vanvittig mengder nedbør i løpet av natta, men at det i dag er oppholdsvær.

- Foreløpig har vi ikke helt oversikt. Mannskapene som er der nå må drenere vannet som truer boligene fra utsiden først. Det er ikke noe poeng å pumpe vann fra innsiden enda, sa han kort tid etter at brannvesenet opplyste om nyheten på Twitter.

Han la også til at arbeidet kunne ta tid, og at det ikke nødvendigvis var en enkel arbeidsoppgave de hadde foran seg.

- Alle som har fått vann inn i boligen kan garantert skrive under på at det er noe dritt. Bruk finværsdagen til forebyggende innsats, oppfordrer brannvesenet, samtidig som de kommer med en bønn til innbyggerne:

- Mer nedbør og mildvær er meldt. Uansett hvor du bor i vårt område ber vi deg måke flomveier og fjerne is og snø fra sluk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer