Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er norske menn tapere?

Mannsrådgiver svarer deg i nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kunne Dagbladet fortelle deg at kvinner vinner på hjemmebane. Damer krangler bedre enn menn, de styrer samtalen, er eksperter på følelser og kontrollerer sexlivet.

I et annet oppslag kunne vi også fortelle deg at en undersøkelse viser at hele 13 prosent av norske menn har kjøpt sex.

- Spenning, mangel på eller behov for sex, lav selvtillit og ensomhet. Noen vil bare ha kontakt eller prate. Jeg har inntrykk av at menn fortere enn kvinner gir opp drømmen om å finne den eneste ene. Det er ikke vanskelig å forstå at det å bli avvist flere ganger fører til lav selvtillit. Noen velger da å kjøpe sex, sier Liv Jensen, leder ved Pro-senteret.

Rådgiver Ulf Rikter-Svendsen jobber på mannssenteret Reform.

Senteret bistår menn som er i en vanskelig livssituasjon, og dokumenterer og formidler kunnskap om menn.

- Det kan gjelde alt mulig, fra relasjonsproblematikk, barnefordelingssaker og problemer i forbindelse med seksualitet eller samlivsbrudd. Menn i alle samfunnslag oppsøker oss, sier Rikter-Svendsen til Dagbladet.no.

Lurer du på hva slags problemer den norske mannen opplever i 2004? Er den norske mannen en taper? Lurer du på konkrete ting i forhold til kjønnsrelaterte spørsmål?

image: Er norske menn tapere?
STILL SPØRSMÅL: Rådgiver Ulf Rikter-Svendsen svarer deg om mannsproblematikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media