Er Obama blitt feig?

Løper fra løftene når han hemmeligholder skrekkbilder, mener kritikere.

OFFENTLIGGJØRE IKKE SKREKKBILDER: President Barack Obama. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/Scanpix
OFFENTLIGGJØRE IKKE SKREKKBILDER: President Barack Obama. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Var det en klok politisk beslutning eller var det ren feighet som gjorde at president Barack Obama ombestemte seg, og allikevel ikke offentliggjør bildene av fangemishandling?

Det er spørsmålet som diskuteres dagen etter at Obama-regjeringen gjorde retrett. Mens republikanerne hyller Obama fordi han endelig ser ut til å ha blitt voksen, mener de på den liberale fløyen at presidenten har forrådt løftene han gikk til på valg på.

- Etter min vurdering er dette en klok vurdering av Obama. Han er opptatt av det store bildet her, sier seniorforsker ved Senter for transatlantiske studier Svein Melby til Dagbladet.

Ville forgiftet atmosfærenEn av de som har markert seg som sterk motstander av Obamas politikk, er ikke overraskende Dick Cheney, George W. Bushs visepresident og en sterk forsvarer av tøffe avhørsmetoder overfor mistenkte terrorister.Hans datter, Liz Cheney, er blant dem som mener gårsdagens beslutning viser at debatten Cheney har dratt i gang kan gjøre en forskjell.

- Dette handler ikke om partipolitikk, det handler om hva som er rett for landet, sier Liz Cheney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer