Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er president Chirac syk?

PARIS (Dagbladet.no): Hva er i veien med Jacques Chirac? Dette er det store spørsmålet i Frankrike. Han er blitt tjukk og oppblåst, og ingen tror på forklaringen om at han spiser og drikker for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene har allerede begynt å svirre. Chirac er syk, og tar kortison, akkurat som Pompidou, heter det. Presidentpalasset har vært nødt til å reagere. Nei, han er ikke syk, han bare spiser for mye og drikker for mye øl, heter det derfra.

Ryktene begynte 27. august, da Chirac kom hjem fra ferie og kom ut på perrongen i presidentpalasset, tjukk og oppblåst i en for trang dress. Stemmen brast dessuten flere ganger.

Chirac selv har skjønt at han må si noe.

- Synes du ikke at jeg har lagt på meg? sa han til en av sine besøkende i slutten av august.

- Jeg har begynt å trene på ergometersykkel, men jeg skadet meg, så jeg måtte ta en pause, la presidenten til og viste fram et sår på leggen.

Alle tenker på tidligere president Georges Pompidou, som til slutt tok så mye kortison at han liknet en elefant. Francois Mitterrand lot offentliggjøre resultatene av sine helseundersøkelser to ganger i året, men skjulte for opinionen hvor syk han var av prostatakreft. Disse to eksemplene bare forsterker ryktene rundt Chirac.

Chiracs stab har plutselig begynt å bruke hans alder (68 år 29. november) for å forklare hans runde framtoning. Det er svært viktig for Chirac å fremstå som sunn og frisk foran presidentvalget i 2002, der han er soleklar kandidat. I mellomtida må han kanskje unnlate å drikke sitt favorittøl - meksikansk Corona - holde seg unna favorittretten, kalvehode, og holde seg til salat og vann.