Er redd Millehaugen skal rømme

Politiet hevder å ha mottatt informasjon som tyder på at den ranssiktede Stig Millehaugen (33) vil prøve å rømme, og plasserte tirsdag ettermiddag politimenn med maskinpistoler utenfor Oslo tinghus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapssiktet for tredje gang OSLO: Allerede mandag var det satt i gang ekstra sikkerhetstiltak i retten, men tirsdag ble tiltakene utvidet. Politiet skal ha fått opplysninger som tyder på at noen vil forsøke å befri Millehaugen i forbindelse med rettssaken, melder P4.

Politiinspektør Stig Duaas i Oslo politidistrikt bekrefter overfor radiokanalen at politiet har mottatt informasjon som gjør at de har skjerpet sikkerheten i forhold til mandag.

Millehaugen står i Oslo tingrett tiltalt for ran og to drapsforsøk, etter at Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo ble ranet i romjulen 2000. En mann iført politiuniform og finlandshette kom inn i lokalene og skjøt fem skudd i taket.

På utsiden av banklokalene avfyrte raneren en serie skudd mot en uniformert politibil med to politimenn i.

Fra før soner 33-åringen to dommer, én på 17 års fengsel for drap på en fengselsbetjent under rømming i 1992, og én dom på seks år for to ran.

Han soner i isolat i Norges strengeste fengsel, Ringerike fengsel.

Millehaugen blir vurdert som svært rømningsfarlig, og ble flyttet fra Skien fengsel etter at det ble avdekket at han hadde nye rømningsplaner.

(NTB)

RØMNINGSPLANER? Stig Millehaugen er drapsiktet for tredje gang.