Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er reinsdyrmannen en kvinne?

Flere i Øvre Eiker har fått bilder i postkassa. Enda flere mener reinsdyrmannen er en dame.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går skrev vi om den såkalte reinsdyrmannen som skaper nabofrykt i Øvre Eiker.

Flere innbyggere har fått postkassene fylt med hagebilder av reinsdyrmannen. Men tok vi feil? Er reinsdyrmannen egentlig en kvinnne? Mange mener å tyde ut fra bildene og sittestillingen til ...tja, reinsdyrpersonen, at det dreier seg om en kvinne.

To av våre mannlige lesere kommer derfor med denne innstendige oppfordringen:

«(...) vi ser helst at overskriften forandres, så vi slipper mer manne-hets.»

Leserne får støtte av et nytt og sjette offer for det lesende reinsdyret utstyrt med polaroidkamera, campingstol og bok.

- På det bildet jeg har fått går det tydelig frem at personen har smale skuldre og hofter. Dessuten er det en veldig feminin sittestilling, sier Håvard Fiskum i Øvre Eiker til Dagbladet.no.

Siden personen i reinsdyrdrakt ennå ikke har gitt seg til kjenne, velger vi inntil videre å holde fast ved kallenavnet reinsdyrmannen.

Trodde det var svigerinna

BESØKT NYE STEDER: Det sjette offeret for reinsdyrmannen - eller kvinnen - bor et stykke unna de andre som har fått den ubudne gjesten på hagebesøk. Foto: Privat/Drammens Tidende
BESØKT NYE STEDER: Det sjette offeret for reinsdyrmannen - eller kvinnen - bor et stykke unna de andre som har fått den ubudne gjesten på hagebesøk. Foto: Privat/Drammens Tidende Vis mer

Det var etter at Drammens Tidendes nettutgave denne uken skrev om reinsdyrmannen i Øvre Eiker, at det sjette offeret meldte seg for dt.no.

For rundt tre uker siden kom Håvard Fiskum hjem fra jobb og fant noe overraskende et polaroidbilde i postkassa. Og ganske riktig, bildet viste en person iført reinsdyrdrakt sittende på en campingstol med en god bok.

- Først trodde jeg kanskje det var søstera eller svigerinna mi, men da jeg ringte rundt skjønte jeg det måtte være noen andre, sier Fiskum til Dagbladet.no.

I dagene etter på var han veldig usikker på hvordan han skulle reagere på polaroidbildet.

- Jeg begynte å bli vaktsom på kveldene, kikket ut av vinduene også videre, men etter hvert tok jeg det som en spøk og en engangsforeteelse.

Men det var før dt.no slo opp at det var flere i samme kommune, som hadde fått besøk og bilde av reinsdyrmannen. Nå har reinsdyrmannens utvalgte gått sammen og samordnet den informasjonen de sitter på.

- De andre som har mottatt bilde ringte til meg, og det rare er at alle de andre har en tilhørighet til hverandre. Det har ikke jeg, sier Fiskum, som bor på Darbu noen mil unna boligområdet i Skotselv, hvor de andre bildemottakerne bor.

Fiskum mener derfor at et geografisk mønster er brutt. Ellers tyder alt på at bildene ble lagt i postkassa i samme tidsrom.

image: Er reinsdyrmannen en kvinne?

Oppfordes til å stå frem

Utover reinsdyrmannens kjønn har ikke Fiskum noen ytterligere spekulasjoner å komme med. Ikke annet enn at han oppfordrer reinsdyrmannen til å stå frem.

- Det hadde vært veldig gøy å se hvem det var. Det ser jo ut som en søt liten dame.

Men dersom reinsdyrmannen skulle ha onde hensikter eller vise seg på eiendommen hans igjen, vil Fiskum komme med en humoristisk advarsel.

- Jeg er med i Heimevernet, jeg er jeger og har våpen i huset, sier Fiskum til Dagbladet.no.

<B>KOSER SEG MED BOK:</B> Personen utkledt som reinsdyr sitter gjerne på en campingstol i tre og leser bok.
<B>SITTER FEMININT:</B> Sittestillingen og kroppsbygningen gjør at mange lesere mener det må være en kvinne som gjemmer seg bak kallenavnet reinsdyrmannen.