Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er Rødt partiet for deg?

Torstein Dahle svarer leserne i nettmøte klokka 11.

UT AV AFGHANISTAN: Å trekke de norske styrkene ut av Afghanistan er en viktig kampsak for Rødts partileder Torstein Dahle. Foto: Morten Holm / Scanpix
UT AV AFGHANISTAN: Å trekke de norske styrkene ut av Afghanistan er en viktig kampsak for Rødts partileder Torstein Dahle. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Partiet Rødt kan havne i en avgjørende posisjon etter stortingsvalget mandag 14. september. Flere målinger gir dem ett eller to mandater på Stortinget og deres støtte kan bestemme den rødgrønne regjeringens skjebne.

I tillegg til Dahle er det Erling Folkvord som ligger an til å innta Stortinget til høsten. Dahle lover å kjempe for å hente norske soldater hjem fra Afghanistan, verne Lofoten og Vesterålen mot oljeboring og for «en krisepakke til folk, ikke bankene».

sin nettside skriver de om partiet: «Rødt er et nytt, revolusjonært alternativ i norsk politikk. Rødts mål er en verden uten undertrykking og utbytting som bygger på solidaritet og rettferdighet. Dagens kapitalistiske system blir presentert som evig og uforanderlig. Men den økonomiske krisen og klimautfordringene har på ny satt alternativer til kapitalismen på dagsorden. Flere og flere ser at en annen verden ikke bare er mulig, men også nødvendig. Til høsten skal vi inn på Stortinget for å føre klassekampen inn på en ny arena og farge Norge Rødt.»

På en måling før helga fikk partiet inn to representanter.

Lurer du på hva partiet står for? Er det noe poeng i å stemme på et så lite parti? Hvordan skiller Rødt seg fra SV?

Partileder Torstein Dahle svarer deg i nettmøte i dag klokka 11. Send inn spørsmål nederst i saken.

Partienes nettmøter på db.no:
• Torsdag 10.9. klokka 15.30 stiller Sps leder Liv Signe Navarsete i nettmøte.
• Fredag 11.9. klokka 11.00 stiller Frps leder Siv Jensen på db.no. 

Tidligere gjennomført:
Kristin Halvorsen
Dagfinn Høybråten
Erna Solberg
Lars Sponheim

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg har takket nei til å stille i nettmøte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media