Fredrik Solvang:

- Er så j**** drittlei

Avinor beklager etter at NRK-profilen delte sine opplevelser ved norske flyplasser.

«DRITTLEI»: NRK-profilen Fredrik Solvang tok til Twitter for å lufte frustrasjonen han har over opplevelsen ved norske flyplasser. Foto: NTB Scanpix
«DRITTLEI»: NRK-profilen Fredrik Solvang tok til Twitter for å lufte frustrasjonen han har over opplevelsen ved norske flyplasser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Kjære Avinor. Jeg vet jeg ikke ser urnorsk ut, men jeg er bare så j**** drittlei av å bli snakket til i sikkerhetskontrollen på engelsk som den eneste i køen. Dere kan bomme like mye på meg som på en latvisk prostituert, men hun tiltales på norsk fordi hun er hvit. Slutt! Nå!»

Slik starter NRK-programleder Fredrik Solvang ett av flere innlegg på sin Twitterkonto fredag.

Da Dagbladet tar kontakt for å høre om bakgrunnen for innlegget, sier Solvang at Twitter-tiraden var en ventilering av frustrasjon som har bygget seg opp over flere år.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

- Utdatert kriterium

Det er altså i flere innlegg på Twitter at NRK-profilen utbroderer sine opplevelser i sikkerhetskontrollen ved norske flyplasser. Han opplever nemlig at han ofte blir snakket til på engelsk, noe han antar dreier seg om hans asiatiske utseende.

I innlegget understreker han at dette ikke handler om hvorvidt noen burde kjenne ham igjen som NRK-profil, men at det dreier seg om en uheldig praksis som rammer alle uten hvit hudfarge.

Til Dagbladet forklarer han at det i seg selv ikke er en stor sak, men at kommentarene på innlegget også viser at det er mange som opplever det samme, både adopterte og andre nordmenn med et ikke-europeisk utseende. Det mener han er verdt å merke seg, også for Avinor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer