Er Seljord-ormen funnet?

I dag tidlig klokka seks startet søket etter den sjøormen i Seljordsvannet. Ekspedisjonen utelukker ikke at ormen allerede er funnet. - Vi har fått kontakt med noe mye større enn fisk, sier ekspedisjonsleder Jan Ove Sundberg til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kort tid etter at sjøorm-ekspedisjonen satte i gang letinga klokka seks i dag tidlig, skal teamet ha fått signaler inn på sonaren.

- Vi fikk en del kontakt med sonaren som vi ikke vet hva er ennå. Det var et stort ekko, mye større enn fisk, sier Sundberg. Men om funnet er en kjempefisk eller en sjøorm - eller en simpelthen bare en masse fisk i klynger, er usikkert:- Vi kan ikke utelukke at dette var en fiskestim, men vi håper å få klarhet i dette etter at vi får analysen tilbake, sier teknisk leder Peter Caspersson.

Ekspedisjonsbåten la til land klokka 14.00 i dag. Like etter gikk båten ut igjen - søket fortsetter døgnet rundt på fem områder i Seljordsvannet helt fra til 19 august.

Utskrifter fra sonarsignalene er sendt til Simrad i Horten for analyse.

Sundberg utelukker ikke at dagens funn - med en radius på to meter - er selve sjøormen.

- Jeg tror størrelsen på sjøormen er sterkt overdrevet. Jeg tror den er mellom tre og 10 meter lang.

Tekniske analyser er det nærmeste ekspedisjonen kommer en eventuell sjøorm, tror svensken.

- Jeg tror på resultater på instrumentene. Noe må det være i dette vannet. Og instrumentene lyver ikke. Men det blir flaks hvis vi ser den på overflaten, sier Lundberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer