Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er Seljord-ormen funnet?

I dag tidlig klokka seks startet søket etter den sjøormen i Seljordsvannet. Ekspedisjonen utelukker ikke at ormen allerede er funnet. - Vi har fått kontakt med noe mye større enn fisk, sier ekspedisjonsleder Jan Ove Sundberg til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid etter at sjøorm-ekspedisjonen satte i gang letinga klokka seks i dag tidlig, skal teamet ha fått signaler inn på sonaren.

- Vi fikk en del kontakt med sonaren som vi ikke vet hva er ennå. Det var et stort ekko, mye større enn fisk, sier Sundberg. Men om funnet er en kjempefisk eller en sjøorm - eller en simpelthen bare en masse fisk i klynger, er usikkert:

- Vi kan ikke utelukke at dette var en fiskestim, men vi håper å få klarhet i dette etter at vi får analysen tilbake, sier teknisk leder Peter Caspersson.

Ekspedisjonsbåten la til land klokka 14.00 i dag. Like etter gikk båten ut igjen - søket fortsetter døgnet rundt på fem områder i Seljordsvannet helt fra til 19 august.

Utskrifter fra sonarsignalene er sendt til Simrad i Horten for analyse.

Sundberg utelukker ikke at dagens funn - med en radius på to meter - er selve sjøormen.

- Jeg tror størrelsen på sjøormen er sterkt overdrevet. Jeg tror den er mellom tre og 10 meter lang.

Tekniske analyser er det nærmeste ekspedisjonen kommer en eventuell sjøorm, tror svensken.

- Jeg tror på resultater på instrumentene. Noe må det være i dette vannet. Og instrumentene lyver ikke. Men det blir flaks hvis vi ser den på overflaten, sier Lundberg.

Seljordsteamet har likevel en fordel overfor liknende ekspedisjoner verden rundt.

- Vi er de første i verden som leter om natta. Og hvis sjøormen er sky, er det større sjanser for at den kommer til overflaten da, sier Sundberg.

Dagbladet :på nettet følger jakten på sjøormen gjennom hele helgen. Følg med!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!