Krigen i Ukraina

- Er snart tomme

Kan bety færre angrep inntil videre, hevder tankesmie.

VENTER PÅ NY LEVERING: De russiske styrkene er snart tomme for iransk-produserte missiler, hevder Ukraina. Foto: AP/NTB
VENTER PÅ NY LEVERING: De russiske styrkene er snart tomme for iransk-produserte missiler, hevder Ukraina. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De russiske styrkene skal snart vær tomme for de Iran-produserte Shahed-dronene, det hevder Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov.

Ifølge Reznikov skal Russland bare ha 90 slike «kamikaze-droner» igjen.

Tankesmia ISW skriver at Russland har økt bruken av disse dronene for å kunne fortsette angrepene mot Ukrainsk infrastruktur uten å bruke mer verdifulle våpen.

Det betyr at de russiske styrkene sannsynligvis bare vil være i stand til å utføre en håndfull store droneangrep i Ukraina inntil de mottar en ny dronelevering fra Iran, skriver ISW.

Reznikov hevder også at Russland har brukt opp har brukt opp omtrent 81 prosent av sine strategiske missillagre og 19 prosent av sine taktiske missillagre.

Tankesmia skriver at Russland ikke har klart å produsere nok missiler selv for å støtte invasjonen av Ukraina.

ENSOM: Russlands president Vladimir Putin feiret julegudstjenesten i Moskva for første gang siden 2001. Det gjorde han som ensom tilskuer i en katedral i Kreml - nå forklares det hvorfor. Vis mer

Et land vil normalt øke produksjonen av missiler, raketter og andre våpensystemer og ammunisjon før de tar fatt på en større krig. Det har ikke Russland gjort, skriver ISW.

De har heller ikke mobilisert industrien på en tilstrekkelig måte. Det kan skyldes frykten for ytterligere forstyrrelser i den russiske økonomien.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer