- Er Sp for EU og ulv?

Fredrik Mellem tok partitesten hos TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han fikk til svar at det var Senterpartiet som lå hans hjerte nærmest.

- Og det etter å ha svart at landbrukssubsidiene bør reduseres, Norge bør søke medlemskap i EU, at storbyene er fattigst og at statlige arbeidsplasser i Oslo IKKE bør flyttes ut i distriktene - og ikke minst at ulven bør fredes, sier 36-åringen til Dagbladet.no.

Så nå skal du stemme Senterpartiet skjønner jeg?

- Hehe. Det blir nok ikke aktuelt. Jeg ble temmelig overrasket. Jeg er medlem av Arbeiderpartiet og har vært medlem i 20 år. Har vel vært med og skrevet noen partiprogrammer opp igjennom årene også, sier Mellem.

Han er ikke spesielt imponert over partitesten. Som du kanskje har forstått så gjør Senterpartiet det overraskende bra.

20.000 mennesker har tatt partitesten hos TV 2 Nettavisen. Og skulle testen legges til grunn for årets stortingsvalg ville det bli ganske så store omrokkeringer.

Frp: 29 prosent

Høyre: 19 prosent

FRP OVER HELE LINJA:  Fremskrittspartiet er den store vinneren etter at 20 000 mennesker har svart hva de mener om politisk aktuelle saker hos TV 2 Nettavisen. Spørsmålet er om den er helt pålitelig.
FRP OVER HELE LINJA: Fremskrittspartiet er den store vinneren etter at 20 000 mennesker har svart hva de mener om politisk aktuelle saker hos TV 2 Nettavisen. Spørsmålet er om den er helt pålitelig. Vis mer

Arbeiderpartiet: 15 prosent

Senterpartiet: 11 prosent

Sosialistisk Vensterparti: 9 prosent

Venstre: 8 prosent

Kristelig Folkeparti: 5 prosent.

I partitesten spør de også om hvilket parti du har tenkt å stemme ved årets valg. 25 prosent svarer Arbeiderpartiet, men etter at leserne har gjennomgått testen har bare partiet 15 prosents oppslutning. Bare 2 prosent sier de skal stemme Sp, mens de har 11 prosent oppslutning etter testen.

- Det viser vel bare at TV 2, Holmgang og Nettavisen ikke er noe å holde seg til. Får håpe folk tar disse testene mest for moro skyld, ler Mellem.

Men redaktør i TV 2 Nettavisen Gunnar Stavrum er ikke helt enig.

- Generelt er det slik at det de svarer på enkeltsaker ikke samsvarer med det partiet de har valgt. De vet ikke alltid hva partiene mener om enkeltsaker, sier Stavrum. Han legger til at på enkelte saker er også velgerne uenige med sitt parti, og viser til at Arbeiderpartiet vil øke skattene.

Stavrum sier at de har lest partiprogrammene nøye og også kontaktet de ulike partiene når de lagde testen.

- Frp er den store vinneren hos alle aldersgrupper hos dere?

- De er ganske populistiske i sine velgerstandpunkter og jeg tror de står sterkere blant nettvelgerne enn blant den jevne befolkningen, sier Stavrum.

Mellem er ikke helt beroliget.

- Det er ingen tvil om at jeg har svart i strid med hva Senterpartiet mener. Jeg hadde også krysset av for at jeg ville ha lavere matvarepriser foran levende landbruk. Veldig pussig, sier Mellem.

11 PROSENT BØR STEMME SP: Du kan godt være for både EU, ulv og mot desentralisering.
<B>FORSVARER TESTEN; Redaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen.