Er utsatte barn bare AP og SVs sak?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samfunnet har store forventninger til at barnevernet skal evne å gripe tidlig inn og gi faglig og god hjelp til utsatte barn. Viljen er der alltid, men ressursene i det kommunale barnevernet strekker ikke alltid til etter flere år med underbemanning.

Barnevernet kan skimte et lys i tunnelen. SV har i sitt partiprogram for de neste fire årene vedtatt et mål om en systematisk opptrappingsplan for å få flere årsverk inn i barnevernet. APs programkomité har tilsvarende innstilt til APs landsmøte på en opptrappingsplan for styrking av barnevernet i kommunene gjennom kompetanseheving og å øke antall ansatte. Dette er kjærkomment å registrere etter at Fellesorganisasjonen (FO) i flere år har jobbet for en økning på minst 800 nye sosialfaglige stillinger i det kommunale barnevernet.

Den sittende regjeringen skal legge frem sitt siste statsbudsjett for 2010 med en kommuneproposisjon i midten av mai. Der må det komme klare bemanningstiltak. Det ser ikke pent ut om ikke hele den rød-grønne regjeringen og et bredt flertall på stortinget støtter det. Utsatte barn rundt i landets kommuner kan ikke vente til etter valget eller nye regjeringserklæringer. De lever sin barndom nå.