- Er ved godt mot

Misjonær Odd Magnus Venås (25) fengslet i Ecuador

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Misjonær Odd Magnus Venås (25) ble tirsdag arrestert og satt i fengsel i Ecuador etter en dødsulykke.

- Han vil tidligst bli løslatt på tirsdag, sier Leif Gunnar Vik i Normisjon til Dagbladet.no.

Ingen krisehjelp
Foreldrene forteller at Venås er ved godt mot i fengselet.

- Han har god kontakt med både innsatte og ansatte, men det er jo et spesielt sted å bearbeide en vond opplevelse som en dødsulykke. I Norge ville han sikkert ha fått tilbud om krisehjelp, forteller Ingrid Kleiva Venås og Anders Venås til Romsdals Budstikke.

De har holdt tett kontakt med sønnen. Nå håper de på en løsning så han kan komme hjem til Molde til jul. Opprinnelig skulle han reise hjem til Norge i dag.

Sjåføren stakk av
Venås ble arrestert etter at han var involvert i en bilulykke, der en person mistet livet. Han var på vei i bil fra misjonskontoret til Normisjon i byen Guayaquil da han kolliderte med en annen bil som kom i stor fart fra høyre. Bilen velte og kræsjet i veikanten, og passasjeren omkom. Sjåføren er sporløst forsvunnet.

Venås ble igjen på ulykkesstedet å forsøkte å hjelpe mannen som seinere omkom. Familien mener sønnen ikke hadde noen skyld i ulykken da den andre bilen kom så fort, men han må likevel sitte i varetekt til ting er formelt avklart.

- Vi har advokat og et stort støtteapparat som jobber intenst for å hjelpe ham. Systemet i Ecuador er ikke akkurat som i Norge. Vi har ikke fått noen signaler på når han kan få komme ut av fengselet, sier medieansvarlig i Normisjon, Leif Gunnar Vik.

Misjonsselskapet har tilbudt seg å betale begravelsen til han som omkom i bilulykken, og er villige til å betale for en erstatning til familien hans.

- Normisjon har sine forsikringer i orden, og dette vil ikke føre til store utgifter for oss. Det viktigste er å vise familien til den omkomne at vi vil stille opp i denne vanskelige situasjonen, sier Vik.

Problematisk
- Skyldspørsmålet er problematisk og komplisert. Trafikksaker straffes strengt i Ecuador, men ofte er det slik at de arresterte ikke får den rettsikkerheten som er vanlig i norsk rettsystem, sier Vik.

Både den norske generalkonsulen i Ecuador og norsk UD er orientert om saken.

Venås har ifølge Romsdals budstikke bodd seks år i Ecuador, og snakker godt spansk. Broren hans befinner seg også i Ecuador, og hjelper til med mat og andre praktiske ting i fengselet.

- Vi håper å ha begge hjemme igjen til jul, sier foreldrene til Romsdals Budstikke.

<strong>I FENGSEL:</strong> Misjonæren Odd Magnus Venås (25) i Normisjon sitter fengslet i Ecuador. Foto: NORMISJON
I FENGSEL: Misjonæren Odd Magnus Venås (25) i Normisjon sitter fengslet i Ecuador. Foto: NORMISJON Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer