Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring skutt og drept på Prinsdal i Oslo

- Er veldig trist

Rett før drapet i natt spiste den avdøde 21-åringen mat i restauranten til Majid. - De betalte, sa «ha det» og gikk ut, sier han.

DRAP: Majid Butt jobber på Prinsdal grill der en 21 år gammel gutt ble skutt og drept fredag like før midnatt. Reporter: Angelica Hagen. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

En 21 år gammel mann ble i natt skutt og drept på Prinsdal i Oslo. En jevnaldrende mann ble funnet med knivskader, og gjerninsperson er fortsatt på frifot.

Hendelsen skjedde ved Prinsdal grill like før midnatt.

Innehaveren av Prinsdal grill, Majid Butt, sier til Dagbladet at han kjente den avdøde godt.

- Dette er veldig trist. Han var her ofte og bestilte mat. Det var alltid god stemning og aldri noe bråk, sier Butt.

Var der i går

Han var på stedet to minutter etter at 21-åringen ble drept på parkeringsplassen ved midnatt i går. En annen person fikk stikkskader og ligger på sykehus.

- De betalte, sa «ha det» og gikk ut. Det var en som tok en røyk. Min ansatte skulle på bakrommet for å vaske opp noe, da det banket på døra igjen og han skjønte hva som hadde skjedd, forteller Butt.

Den ansatte skal ikke ha hørt at det ble avfyrt skudd.

- Det må ha skjedd veldig fort. Den avdøde lå på bakken med blod i ansiktet. En annen var skadd, sier Butt.

DRAP: Politiet etterforsker et drap på en 21 år gammel mann i Prinsdal i Oslo, natt til lørdag 11. januar. Video: Marie Røssland Vis mer

Sørger

Han forteller at de ansatte er preget etter det som har skjedd.

- Det er første gang det skjer noe så alvorlig her. Vi er veldig triste.

Ifølge Butt er det alltid mye folk på grillen. I dag er det helt stille.

- Det er en spesiell stemning, sier innehaveren.

Det var rundt fire personer på grillen da drapet skjedde, ifølge Butt, som forteller at politi og ambulanse var raskt på stedet, og at politiet gjorde avhør med flere på stedet.

Minnestund

Familien til den drepte samlet seg i dag til minnestund. Kvinnene på en privat adresse på Mortensrud og mennene i Søndre Nordstrand Muslimske senter.

Familien har fått mye støtte fra det tyrkiske miljøet og den tyrkiske moskeen.

- Det er veldig mange som har møtt opp til den private minnestunden, sier mannen, som uttrykker stor sorg overfor Dagbladet.

Jobbet på skole

- Den nærmeste familien er overveldet av sorg. Det er bare de nærmeste her i dag. Han jobbet på en ungdomsskole, sier mannen, som nå ikke ønsker å ha navnet sitt i avisa.

Rektor ved skolen bekrefter overfor Dagbladet at avdøde jobbet ved skolen.

Hun har i dag sendt ut en sms til alle de ansatte der hun informerer om tragedien.

«En av våre ringevikarer er dessverre offeret på Prinsdal. Skolen får besøk av et kriseteam på mandag, som vil ta hånd om voksne og barn. Jeg tenker på alle ansatte som var venner av ham», skriver hun.