Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er verdt 3,2 millioner Pizza Grandiosa

Finn Jebsen får mer enn dobbelt så mye etterlønn som Kjell Almskog. Les reaksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får med seg 110 millioner

Les mer om Jebsens etterlønn hos Dagens Næringsliv

(Dagbladet.no) Verdier for 110 millioner kroner får Finn Jebsen med seg når han nå har fått sparken som konsernsjef for Orkla, ifølge Dagens Næringsliv i dag.

Jebsens sluttpakke tilsvarer 3 188 405 Pizza Grandiosaer kjøpt på Rimi i Oslo sentrum, og nesten 2,5 ganger pensjonsavtalen som Kjell Almskog fikk med seg for noen år siden.

Almskog fikk 47 millioner kroner da han forlot sjefsstolen i Kværner. Han høstet krass kritikk for det mange oppfattet som en nærmest umoralsk ordning for tre års jobb - i periode der Kværner tapte åtte milliarder kroner.

Til slutt valgte Almskog å si fra seg deler av avtalen for å få slutt på hardkjøret. Han endte med en sum på drøyt 23 millioner kroner - en brøkdel av det Jebsen får.

- Norges høyeste paraply

Orkla har tre tillitsvalgte for de ansatte i styret. Ingen av de tre kjente til den samlede verdien av avtalene Finn Jebsen har inngått med styret.

image: Er verdt 3,2 millioner Pizza Grandiosa

- Jeg skal spørre om å få en femtilapp! utbryter Aage Andersen, konserntillitsvalgt som jobber ved Borregaard Fabrikker.

- Nei, det regnestykket tror jeg ikke noe på. Jeg må se på det og sette meg ordentlig inn i det. Dette må være Norges høyeste paraply, sier østfoldingen, og ombestemmer seg:

- Det er jo ikke noen paraply, det er en fotballbane!

- Visste du hva Jebsens avtaler var verdt?

- Jeg hadde ikke den ringeste peiling. Han har jo en avtale. Hvis man regner på alle forhold, opsjoner og alt som er - nei, han får nok ikke med seg så mye, sier Andersen, som vil sette seg nærmere inn i Jebsens avtaler.

I Sverige har Jonny Bengtsson knapt kommet tilbake etter styremøtene i Orkla i Oslo. Heller ikke Bengtsson var klar over hva Orkla må betale for å sparke Finn Jebsen.

- Hva sa du? 110? spør Bengtsson med overrasket stemme.

- Helt utrolig. Det var jeg inte alls klar over. Slike ting er så komplekst, det er veldig vanskelig å se gjennom. Spørsmålet er om noen vet.

- Du hadde ikke regnet ut hvor mye Jebsen får?

- Jeg hadde ingen anelse! Det er mye penger. Jeg må prate med mine kolleger i Norge, sier Bengtsson, som jobber i Procordia Food i Sverige. Her produseres blant annet ketchup, dressing, saft, pizza og kjøttboller. For to år siden mistet flere ansatte og kontraktsmedarbeidere jobben på Bengtssons arbeidsplass.

- Man får det loven sier i etterlønn. Alder og ansettelsestid kan avgjøre, det er vel max seks måneders etterlønn. En del av dem som ble sagt opp, er tilbake på kontrakter, sier Bengtsson.

- Tror du regnestykket til Dagens Næringsliv er riktig?

- Alt er mulig.

Sitter i hverandres styrer

Konserntillitsvalgt Kjetil Haanes i Sunnmørsposten kjente til sjefens avtaler, men hadde ikke satt opp regnestykket og lagt sammen summene.

- Det er mye penger. Han kommer ikke til å lide noen nød. Jeg forstår at folk reagerer.

- Hva visste du om Jebsens avtaler?

- Jeg hadde kjennskap til lønnsbetingelsene, pensjonsbetingelsene og opsjonsprogrammet. Orklas konsernsjef skal være blant de høyest lønte i industrien, det er rimelig. Men ledere har altfor gode ordninger, mener Haanes.

Sammen med de to andre har Haanes kjempet for å beholde Finn Jebsen i ledertrøya i Orkla. I går ble det kjent at de ikke lyktes. Haanes synes godt at sjefen kunne ha jobbet for lønna i stedet for å få den med seg på veien.

- Det er ikke Finn Jebsen som selv har krevd høy lønn eller store opsjoner. Han har ikke mast seg til gode ordninger, så vidt jeg vet om. Han har fått det av styret. Dette viser at det er dumt å kaste Jebsen, sier Haanes.

Haanes mener at næringslivstoppene og konsernsjefene sitter i hverandres styrer og sørger godt for hverandre i altfor stor grad.

- Når styret mener at han har fortjent så gode ordninger, er det merkelig at de vil si opp en slik mann.