Erdogan: - Hvis dette stemmer går jeg gå av som president

Erdogan slår tilbake utfordrer Putin på sannheten.

 MÅ GÅ AV:  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, sier han må forlate sin stilling hvis Putins anklager viser seg å stemme. Foto: Depo Photos/ABACAPRESS.COM
MÅ GÅ AV: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, sier han må forlate sin stilling hvis Putins anklager viser seg å stemme. Foto: Depo Photos/ABACAPRESS.COMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvis dette kan bevises, krever det at jeg går av som president, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Dette sier han etter at Russlands president, Vladimir Putin, kommer med kraftige anklager mot Tyrkia:

- Vi er ærlige «Tyrkia skjøt ned russisk krigsfly for å beskytte IS' oljeindustri». Det meldte AFP og en rekke andre medier i går kveld.

Erdogan slår tilbake og utfordrer Putin på sannheten:

- Vi er ærlige og handler ikke med terrorister. Det må alle vite, sier Erdogan som svar på anklagelsen.

Han sier likevel at hvis det finnes bevis for denne påstanden, er hans tid som president omme.

Verdenslederne er nå i Paris for å redde klimaet, men Putin synes mest opptatt av krigsflyet som ble skutt ned i forrige uke.

En enorm feil Putin mener at Tyrkia er opptatt av å forsvare oljeforsyningen til landet, og at det er årsaken til at krigsflyet ble skutt ned, melder Reuters.

I Paris sier Putin at nedskytingen var en «enorm feil», melder BBC. Tyrkia har benektet at landet har bånd til IS, og er en del av den amerikanskledede koalisjonen som bomber IS. Terrorgruppa IS får inn store pengesummer ved å selge olje, men Tyrkia har hele tiden benektet at de er involvert i handelen.

- Vi har grunn til å tro at avgjørelsen om å skyte ned flyet vårt kom i stand grunnet et ønske om å beskytte oljeforsyningslinjene til tyrkisk territorium, sier Putin på en pressekonferanse i Paris i går, ifølge BBC.

Sanksjoner mot Tyrkia En russisk pilot ble drept da flyet ble skutt ned. Den siste måneden har Russland gjennomført en rekke bombetokter over Syria. De har bombet mot IS, men også mot den syriske opposisjonen, som ønsker å bli kvitt Bashar al-Assad og hans regime.

Tyrkia er en kraftig Assad-regime-motstander, og har lenge vært anklaget for å la fremmedkrigere dra inn og ut av Syria via Tyrkia. I august i år ble også Tyrkia med i den amerikanskledede koalisjonen mot IS.

Russland har iverksatt sanksjoner mot Tyrkia etter nedskytingen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram