Erdogan: - Israel er mer barbariske enn Hitler

Tyrkias statsminister langer ut mot Israel.

FORDØMMELSE:  Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan mener Israel har passert Adolf Hitler når det gjelder barbarisme. Foto. Reuters / NTB scanpix
FORDØMMELSE: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan mener Israel har passert Adolf Hitler når det gjelder barbarisme. Foto. Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Israelerne har ingen samvittighet, ingen ære, ingen stolthet. De forbanner Hitler dag og natt, men de har passert Hitler når det gjelder barbarisme, sa Erdogan under et folkemøte i Ordu ved Svartehavet lørdag.

Erdogan er blant dem som sterkest har fordømt den israelske militæroffensiven mot Gazastripen, som han omtaler som folkemord.

- Israel har helt siden 1948 gjort seg skyldig i systematiske grusomheter og statsterrorisme mot det palestinske folk, mener Erdogan.

Små slanger Den tyrkiske statsministeren, som håper å bli gjenvalgt 10. august, har også tidligere benyttet Hitler-analogien i sin kritikk av israelske politikere og ledere.

Forrige gang var da den israelske Knesset-representanten Ayelet Shaked på sin facebookside nylig proklamerte at Israel burde gå til krig mot alle palestinere.

Shaked argumenterte for at palestinske mødre fortjener å dø og omtalte palestinske barn som små slanger.

- De bør forsvinne, og det samme bør hjemmene der de fostrer opp slangene. Om ikke, vil det bli fostret opp enda flere små slanger der, skrev Shaked.

Hitler-mentalitet Erdogan kommenterte utfallet i en tale i den tyrkiske nasjonalforsamlingen der han sammenlignet Shakeds tankegang med Hitlers.

- En israelsk kvinne sier at palestinske mødre også bør drepes. Og hun er medlem av den israelske nasjonalforsamlingen. Hva er forskjellen på denne mentaliteten og Hitlers? Dersom disse ordene hadde blitt ytret av en palestiner, ville hele verden ha fordømt det, sa Erdogan.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer