LOVER Å STRAFFE KUPPMAKERNE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover å straffe dem som står bak kuppforsøket. Foto: NTB Scanpix
LOVER Å STRAFFE KUPPMAKERNE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover å straffe dem som står bak kuppforsøket. Foto: NTB ScanpixVis mer

Erdogan: - Prisen for kuppforsøket blir høy

President Recep Tayyip Erdogan lover å straffe dem som står bak kuppforsøket i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Recep Tayyip Erdogan har landet i Istanbul. Han lover å straffe dem som står bak kuppforsøket i Tyrkia.

Erdogan var på ferie sør i landet da kuppforsøket mot ham startet.

En stor menneskemengde tok imot presidenten da han kom ut av flyet på Atatürk internasjonale flyplass, ifølge BBC. Presidenten skal ha sagt at han planlegger å ta seg videre til hovedstaden Ankara.

- De som står bak kuppforsøket vil betale en svært høy pris for sitt svik, sier Erdogan til TV-kanalen NTV. Det er første gang han viser seg offentlig siden kuppet mot ham startet. Presidenten sverger at han ikke vil overgi landet til «okkupanter». Han sier det vil bli gjennomført en utrensking i det tyrkiske forsvaret og legger til at oppdraget med å fjerne «forræderske elementer» allerede er i gang.

Erdogan sier hans generalsekretær ble bortført av kuppmakerne, og at det ikke er noen informasjon om hvor stabssjefen for landets væpnede styrker befinner seg.

Selv om det kommer meldinger fra mange hold om at kuppet er slått ned, er situasjonen ikke avklart ennå. Forholdene er fortsatt uoversiktlige, men ser ut til å være noe mer avklart i Istanbul enn i Ankara.

(NTB)

MILITÆRET: Militærpoliti i Istanbul løfter hendene sine i været mens de går bortover Bosporus-brua. Video: CNN Vis mer