Erdogan advarer Europa mot ny flyktningskrise

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at landet ikke lenger er i stand til å ta imot bølger med flyktninger, og advarer Europa mot en ny flyktningkrise.

ADVARER: Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan er blitt nødt til å ta imot en strøm av flyktninger de siste ukene. Nå sier han at landets kapasitet er på randen, og advarer Europa for hva som kan komme. Foto: Aaref Watad / AFP / NTB scanpix
ADVARER: Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan er blitt nødt til å ta imot en strøm av flyktninger de siste ukene. Nå sier han at landets kapasitet er på randen, og advarer Europa for hva som kan komme. Foto: Aaref Watad / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tyrkia kan ikke ta imot en ny bølge med flyktninger fra Syria, sa Erdogan på en pressekonferanse søndag, ifølge Reuters.

- Hvis volden i nordvestlige Syria fortsetter, kan vi få en ny flyktningkrise, tilsvarende den vi erfarte i 2015. Og det vil de europeiske landene legge merke til, advarte han.

Erdogan sa at over 80 000 syrere nå er på vei fra provinsen Idlib til Tyrkia.

Mål for luftangrep

Siden starten av desember har Idlib nordvest i Syria vært et mål for syriske og russiske luftangrep. Kampene har blusset på de siste dagene, og det har forsterka en allerede akutt humanitær situasjon, opplyser FN.

- Opp mot 60 000 mennesker har blitt fordrevet nordvest i Syria de siste ukene, i hovedsak fra den aktuelle provinsen, sier talskvinne Danielle Moylan for FNs nødhjelpskontor OCHA i Syria.

Torsdag sa den tyrkiske presidenten at 50 000 var på flukt mot den tyrkiske grensa. Søndag melder nyhetsbyrået Anadolu at ytterligere 25 000 har flyktet og ankommet området ved Tyrkia.

Erdogan sier altså nå at over 80 000 syrer skal være på vei.

- Den negative konsekvensen

- Hvis volden mot Idlibs-befolkningen fortsetter, vil antallet bare fortsette å stige. I så fall vil ikke Tyrkia lenger kunne ta imot alle selv, sa Erdogan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer