SIER UNNSKYLD: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har bedt Vladimir Putin om unnskyldning for nedskytingen av et russisk kampfly i fjor, ifølge Putins talsmann. Foto: Basin Bulbul, Presidential Press Service/via AP
SIER UNNSKYLD: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har bedt Vladimir Putin om unnskyldning for nedskytingen av et russisk kampfly i fjor, ifølge Putins talsmann. Foto: Basin Bulbul, Presidential Press Service/via APVis mer

Erdogan ber Putin om unnskyldning for nedskutt fly

Skapte diplomatisk krise i fjor. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har bedt Vladimir Putin om unnskyldning for nedskytingen av et russisk kampfly i fjor, ifølge Putins talsmann.

Russlands president har mottatt en melding fra Erdogan der tyrkeren uttrykker «sympati og dypfølte kondolanser» overfor familien til den drepte russiske piloten, samt ber om tilgivelse.

Det opplyser Putins talsmann Dmitrij Peskov til pressen i Moskva mandag ettermiddag.

Forholdet mellom de to landene har vært iskaldt siden Tyrkia skjøt ned det russiske flyet i grenseområdet til Syria i november 2015.

LYDOPPTAK PÅ ENGELSK: Det tyrkiske militæret har offentliggjort et lydopptak av det som skal ha vært en en advarsel til det russiske kampflyet før det ble skutt ned. Vis mer

Russland reagerte med raseri, stans i pakketurer for russiske turister til Tyrkia og importforbud av tyrkiske landbruksprodukter. Tyrkia nektet å be om unnskyldning og framholdt at det russiske flyet befant seg i tyrkisk luftrom, mens Moskva mente det var i syrisk luftrom.

Samtidig som den tyrkiske presidenten nå ber om unnskyldning for nedskytingen, tar han til orde for å gjenopprette forbindelsen mellom de to stormaktene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Den diplomatiske krisen mellom Tyrkia og Russland har også påvirket forsøket på å skape fred i Syria, ettersom de to landene står på hver sin side i konflikten mellom regimet og opposisjonen.

(NTB)