Erdogan hevder å ha bevis for russisk handel med IS

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han har bevis for at russere deltar i IS' oljehandel i Syria, dagen etter at Russland beskyldte ham for det samme.

ALVORLIGE ANKLAGER: En rekke tjenestemenn fra det russiske forsvarsdepartementet troppet opp på pressekonferanse i Moskva torsdag, der temaet var Russlands anklager om at Tyrkias president er direkte involvert i oljesmuglingen fra IS-kontrollerte områder. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB scanpix
ALVORLIGE ANKLAGER: En rekke tjenestemenn fra det russiske forsvarsdepartementet troppet opp på pressekonferanse i Moskva torsdag, der temaet var Russlands anklager om at Tyrkias president er direkte involvert i oljesmuglingen fra IS-kontrollerte områder. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har bevisene i våre hender. Vi kommer til å avsløre dem for verden, sa Erdogan i en TV-sendt tale i Ankara torsdag.

Dagen før innkalte forsvarsdepartementet i Moskva til en pressekonferanse der russerne anklaget Erdogan selv og hans familie for å være involvert i handelen med olje fra ekstremistgruppa IS, som kontrollerer store områder i Syria og Irak.

Forsvarsdepartementet viste fram satellittbilder som de hevder viser kolonner av lastebiler som krysser grensa til Tyrkia med olje fra IS-kontrollerte felt, og varslet at nye bevis skal legges fram neste uke.

Erdogan sier torsdag at Tyrkia har bevis for at en russisk-syrisk statsborger er involvert i oljehandelen. Presidenten raser samtidig over de nye anklagene fra Moskva.

- Å trekke familien min inn i dette er ikke veldig etisk, sier Erdogan.

Presidentens svigersønn Berat Albayrak ble i november utnevnt til ny energiminister i statsminister Ahmet Davutoglus regjering.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram