Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erdogan lover dødsstraff hvis ja-siden vinner folkeavstemningen

- Vil vedta det og bli ferdig med saken. 

LOVER DØDSSTRAFF: Dersom ja-siden går seirende ut av folkeavstemningen i morgen, og president Erdogan får mer makt, lover han å innføre dødsstraff. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LOVER DØDSSTRAFF: Dersom ja-siden går seirende ut av folkeavstemningen i morgen, og president Erdogan får mer makt, lover han å innføre dødsstraff. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han vil gjeninnføre dødsstraff hvis velgerne sier ja til å gi ham mer makt i søndagens folkeavstemning.

- Mine brødre, min oppfatning om dødsstraff er åpenbar. Hvis den blir vedtatt i nasjonalforsamlingen og kommer til meg, vil jeg vedta den og bli ferdig med saken, sa Erdogan under et valgkampmøte i Istanbul lørdag.

Han sa også at alternativet er å holde en egen folkeavstemning om dødsstraff slik at velgerne kan bestemme.

Ifølge Erdogan vil folkeavstemningen også bli et vendepunkt når det gjelder forholdet til EU, som har reagert sterkt på Erdogans planer om å gjeninnføre dødsstraffen.

(NTB)