SINTE: Statsministerbilen ble omringet av sinte demonstranter under besøket i Soma i dag. I flere store byer har det vært demonstrasjoner etter gruvekollapsen, som er den verste i Tyrkia noen sinne.
SINTE: Statsministerbilen ble omringet av sinte demonstranter under besøket i Soma i dag. I flere store byer har det vært demonstrasjoner etter gruvekollapsen, som er den verste i Tyrkia noen sinne.Vis mer

Erdogan måtte flykte fra mobben

Sikkerhetsvaktene måtte fjerne det gjenkjennelige bilskiltet. Statsministeren selv måtte søke tilflukt i et supermarked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Energiminster Taner Y?ld?z meldte seint i kveld at antallet døde etter gruvebrannen i Soma nå er oppe i 274, noe som gjør ulykken til den verste gruveulykken i Tyrkia noensinne.

Det brenner fortsatt inne i gruva, og et hundretalls gruvearbeidere som ikke er bragt ut, har fortsatt status som savnet. Men håpet om å finne overlevende i gruva svinner for hvert minutt.

Ifølge Özgür Özel, parlamentsmedlem for det republikanske folkepartiet, har 350 gruvearbeidere omkommet i ulykken.

Stasminister Tayyip Erdogan har i løpet av dagen fått føle sørgende tyrkeres vrede. Under besøket hans i gruvebyen, ble ministerbilen angrepet.

Deretter måtte statsministeren selv søke tilflukt i et supermarked for å slippe unna de sinte folkemassene, ifølge avisen Hurriyet.

GODT BEVOKTET: Stetsminister Erdogan geleides igjennom folkemengden, flankert av rekker med sikkerhetsvakter. Flere av de frammøtte ropte slagord der de ba om regjeringens avgang etter gruveulykka. Foto:  AP Photo/Emre Tazegul
GODT BEVOKTET: Stetsminister Erdogan geleides igjennom folkemengden, flankert av rekker med sikkerhetsvakter. Flere av de frammøtte ropte slagord der de ba om regjeringens avgang etter gruveulykka. Foto: AP Photo/Emre Tazegul Vis mer

Samme avis melder at Erdogans sikkerhetsvakter fjernet bilskiltet på bilen, for å gjøre den mindre gjenkjennelig som statsministerens bil.

Erdogans bil har det lett gjenkjennelige bilnummeret 0002.

I flere store tyrkiske byer, blant annet i Istanbul og Ankara, har det vært trefninger mellom politi og demonstranter i dag.

I ettermiddag stengte politiet stengt av Gezi-parken i Istanbul, som var sentrum for de voldsomme protestene mot regjeringen i fjor.

I Ankara måtte politiet bruke tåregass og vannkanoner mot demonstranter mot studenter som var på vei mot Energiministeriet for å protestere mot regjeringen etter katastrofen.

PARTIKONTORET: Demonstranter angriper partikontoret til regjeringspartiet AFP i gruvebyen Soma. Foto: AP Photo/Emrah Gurel
PARTIKONTORET: Demonstranter angriper partikontoret til regjeringspartiet AFP i gruvebyen Soma. Foto: AP Photo/Emrah Gurel Vis mer