Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erdogan om tyske politikere med tyrkiske røtter: - Hva slags tyrkere er de?

11 tyske politikere får politibeskyttelse

BESKYTTELSE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan stiller spørsmål til hvor tyrkiske de aktuelle politikerne er. Foto: Scanpix / AFP
BESKYTTELSE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan stiller spørsmål til hvor tyrkiske de aktuelle politikerne er. Foto: Scanpix / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elleve tyske parlamentarikere av tyrkisk opprinnelse har fått politibeskyttelse etter å ha blitt truet på livet fordi de stemte ja til å anerkjenne massakren på armenerne som et folkemord.

Det tyske utenriksdepartementet fraråder politikerne å reise til Tyrkia ettersom deres sikkerhet ikke kan garanteres, skriver Der Spiegel.

Resolusjonen, som ble vedtatt i den tyske nasjonalforsamlingen forrige uke, har skapt raseri i Tyrkia, og president Recep Tayyip Erdogan har stilt spørsmål ved hvor tyrkiske de aktuelle politikerne er:

– Hva slags tyrkere er de? Deres blod må testes på et laboratorium, lyder Erdogans uttalelse.

Også ordføreren i hovedstaden Ankara har fordømt de elleve politikerne.

– De har stukket oss i ryggen, skriver han i en Twitter-melding, ifølge BBC.

En gruppe tyrkiske advokater har dessuten anmeldt politikerne for å ha «fornærmet det tyrkiske og den tyrkiske staten».

Det strides om hvor mange som faktisk ble massakrert, men ifølge armenske historikere kan antallet være så høyt som 1,5 millioner døde armenere mellom 1915 og 1923.

- I 1915 satte det daværende osmanske militærstyret i gang det som i dag kalles etnisk rensing av armenere. Det endte i et folkemord på armenerne med i alle fall en million drepte, skrev Dagbladet-kommentator Einar Hagvaag på hundreårsdagen for folkemordet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!