Erdogan-tilhenger og tidligere parlamentsmedlem i Norge

Cuma Icten er en profilert forretningsmann og politiker i Tyrkia, og mener Nederland driver nazi-praksis. 

I NORGE: Den tyrkiske politikeren og forretningsmannen Cuma Icten er for øyeblikket i Norge, der han skal snakke med norsktyrkere om den kommende valgkampen. Foto: Cuma Ictens Facebook
I NORGE: Den tyrkiske politikeren og forretningsmannen Cuma Icten er for øyeblikket i Norge, der han skal snakke med norsktyrkere om den kommende valgkampen. Foto: Cuma Ictens Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tyrkiske forretningsmannen Cuma Icten er akkurat nå i Norge. Icten satt i det tyrkiske parlamentet for det ledende Rettferdighets- og utviklingspartiet, der president Recep Tayyip Erdogan tidligere var leder, mellom 2011 og 2015.

Den tidligere folkevalgte politikeren er ansett som en støttespiller av Erdogan og er for å få gjennom grunnlovsendringene som vil gi presidenten enda mer makt. Det er disse endringene det skal avholdes folkeavstemning om i neste måned.

På Ictens egen Twitter-side har han lagt ut en plakat med logoen til organisasjonen Unionen for Europeiske Tyrkiske Demokrater (UETD) der han annonserer at han besøker Norge og Oslo 12., 13. og 14. mars. Tidligere i dag la han ut et bilde på Twitter av en direktebillett fra Istanbul til Oslo ved siden av «spesialpasset» sitt.

Profilert forretningsmann og politiker

Dagbladet har vært i kontakt med Unionen for Europeiske Tyrkiske Demokrater i Norge om det tidligere parlamentsmedlemmets besøk. Fra organisasjonen opplyses det om at han er her for å snakke med tyrkere i Norge om tyrkisk politikk og den kommende folkeavstemningen. Han er i ettermiddag i møter med UETD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer