Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erdogan trosser Trumps krav

Tyrkias president Recep Erdogan nekter å erklære våpenhvile i Syria.

RØMMER: Fem medlemmer av IS skal angivelig ha klart å rømme fra fengselet Navkur. Video: Syrian Defence League (SDF). Vis mer

Mandag kveld innførte USA strenge sanksjoner mot Tyrkia og stilte krav om at de stanser den pågående militæroffensiven i Nord-Syria.

Visepresident Mike Pence fortalte at president Trump i en telefonsamtale med president Recep Erdogan hadde «presset ham virkelig hardt».

Natt til onsdag uttrykker Erdogan at han nekter å føye seg for USAs krav.

- De sier «erklær våpenhvile». Vi kan aldri erklære våpenhvile, uttaler han til journalister om bord på flyet fra Aserbajdsjan, ifølge Reuters.

I en samtale med Trump skal han ha sagt at Tyrkia «ikke vil forhandle med en terrororganisasjon».

Offensiven

For ei uke siden innledet Tyrkia sin militæroffensiv mot mål i Nord-Syria. Dette skjedde kort tid etter at Trump kunngjorde at USA ville trekke 50 soldater ut fra området.

Trumps trekk ble sett på som en utløsende faktor til offensiven.

I løpet av den siste uka har verdensledere uttrykt bekymring over situasjonen i Syria. Særlig har mange vært bekymret for at IS vil reetablere seg som følge av konflikten.

Søndag kunngjorde Trump at USA ville trekke nye 1000 soldater ut fra Syria.

Trussel

Etter press fra Kongressen varslet Trump at han vil «ødelegge Tyrkias økonomi» dersom de ikke erklærer våpenhvile i Syria.

Sanksjonene som ble innført omfatter økt straffetoll på tyrkisk stål, sanksjoner mot tyrkiske tjenestemenn og umiddelbar stopp i forhandlinger om handelsavtale mellom landene.

Til Hurriyet Daily sier Erdogan at han «ikke er bekymret» over USAs sanksjoner, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media