Erdogan truet med å oversvømme Europa med flyktninger

Lekkasjer fra toppmøte i november.

TOPPMØTE: Det skal ha vært i forbindelse med G20-toppmøtet i Tyrkia i november at det anspente møtet skal ha funnet sted. EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker (t.v) og Recep Tayyip Erdogan skal sammen med EU-president Donald Tusk ha forsøkt å komme frem til en avtale om flyktningsituasjonen i Tyrkia. FOTO: Anadolu Agency via AP, Pool / NTB scanpix
TOPPMØTE: Det skal ha vært i forbindelse med G20-toppmøtet i Tyrkia i november at det anspente møtet skal ha funnet sted. EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker (t.v) og Recep Tayyip Erdogan skal sammen med EU-president Donald Tusk ha forsøkt å komme frem til en avtale om flyktningsituasjonen i Tyrkia. FOTO: Anadolu Agency via AP, Pool / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under et møte i november mellom Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og EU-president Donald Tusk, skal den tyrkiske regjeringssjefen ha truet med å oversvømme Europa med flyktninger, skriver Reuters.

- Vi kan åpne dørene De siterer den greske avisen euro2day.gr, som har publisert det de hevder er møtedokumentet fra et spent møte som skal ha funnet sted i Ankara 16.november i fjor.

- Vi kan åpne dørene til Hellas og Bulgaria når som helst og vi kan sette flyktninger på busser. Hvordan vil dere håndtere flyktningene hvis vi ikke blir enige om en avtale? Drepe flyktninger?, skal Erdogan ha sagt.

EU-toppene Juncker og Tusk skal ha forsøkt å få Tyrkia med på en avtale for å stanse strømmen av flyktninger til Europa. Over én million flyktninger ankom Europa i fjor. De fleste av dem dro sjøveien fra Tyrkia og over til greske øyer.

Krevde seks milliarder euro Erdogan skal også ha lagt et stort pengekrav på bordet. Han skal ha krevet at Tyrkia fikk seks milliarder euro over to år. Da Juncker gjorde det klart at han bare kunne forvente seg halvparten, skal Erdogan ha sagt at Tyrkia uansett ikke hadde behov for EUs penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer