Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erdogan vil klage Nederland inn for EMD og beskylder Merkel for å støtte «terrorister»

- Merkel, hvorfor skjuler du terrorister i landet ditt?

UT MOT NEDERLAND: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at han vil klage inn Nederland for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Foto: AFP / NTB Scanpix
UT MOT NEDERLAND: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at han vil klage inn Nederland for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias president sier han vil klage Nederland inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Samtidig anklager han Angela Merkel for å støtte terrorister.

President Recep Tayyip Erdogan sier at han vil ta «alle diplomatiske virkemidler» i bruk i striden med nederlenderne, ifølge nyhetsbyråene DPA og Reuters.

Erdogan kommer også med flere rasende utspill mot Tysklands statsminister Angela Merkel. Denne gangen anklager han Merkel for å støtte «terrorister» og den tyske statskanalen for å støtte «terrororganisasjoner».

- Merkel, hvorfor skjuler du terrorister i landet ditt? Hvorfor gjør du ingenting? Fru Merkel, du støtter terrorister, sier Erdogan i et direktesendt intervju med TV-kanalen A-Haber mandag.

Han anklager henne for ikke å ha respondert på 4.500 dokumenter som tyrkiske myndigheter har sendt til tyske myndigheter når det gjelder personer som Tyrkia mistenker for terror.

Erdogan utdyper ikke hvem han sikter til, men han refererer under intervjuet til Kurdistans arbeiderparti (PKK), som er stemplet som en terrororganisasjon ikke bare i Tyrkia, men også i EU.

Erdogan har den siste uken langet ut mot Merkel og andre europeiske ledere etter at tyrkiske ministre på ulike måter er blitt hindret i å drive valgkamp blant tyrkiske innvandrere i EU-land. Mandag oppfordret han tyrkere som bor andre steder i Europa, om ikke å stemme på «anti-tyrkiske» partier.

Valgmøtene skulle arrangeres i forbindelse med at Tyrkia skal avholde folkeavstemning om et forslag om å endre grunnloven slik at Erdogan får mer makt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media