PÅGREP ERDOGANS RÅDGIVER: Den øverste militære rådgiveren til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, skal være pågreget i forbindelse med kuppforsøket. Hvilken rolle rådgiveren, som skal hete Ali Yazici, har spilt er uklart. Foto: NTB Scanpix 
PÅGREP ERDOGANS RÅDGIVER: Den øverste militære rådgiveren til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, skal være pågreget i forbindelse med kuppforsøket. Hvilken rolle rådgiveren, som skal hete Ali Yazici, har spilt er uklart. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Erdogans øverste militære rådgiver beordret pågrepet etter kuppforsøket

Uklart hvilken, hvis noen, rolle rådgiveren har spilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere tyrkiske medier, deriblant CNN Türk, melder at den øverste militære rådgiveren til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, er beordret pågrepet.

Det skal dreie seg som Ali Yazici, en oberst i det tyrkiske militæret. Det på tross av at tyrkiske myndigheter hevder at en liten gruppe innenfor hæren sto bak.

Hvilken rolle Yazici har spilt i det mislykkede militærkuppforsøket som kastet Tyrkia inn i et døgn med kaos fredag kveld, er uklart.

Kringkasteren NTV melder dessuten at Ismail Guneser, en medarbeider av tidligere president Abdullah Gül, er pågrepet, skriver NTB.

Yazici skal ha vært tilknyttet Erdogan som militær rådgiver siden 30. august 2015.

Ubekreftede rapporter tilsier også at Yazici allerede er pågrepet.

Totalt er 6.000 personer pågrepet i kjølvannet av det voldsomme kuppforsøket, opplyste justisminister Bekir Bozdag tidligere søndag. I tillegg er flere tusen dommere avsatt.

Statsminister Binali Yildirim fastslår samtidig at kuppmakerne er nedkjempet, kuppet har mislyktes og livet er tilbake til det normale.