Erfaren dagmamma anmeldt for vold

Den erfarne dagmammaen benekter på det sterkeste at hun har lugget, slått og sparket barna hun hadde ansvaret for. Foreldrene er overbevist om at ungene har lidd overlast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er kvinnen anmeldt til politiet.

Har dagmammaen forårsaket alle foreldres mareritt? Eller er hun uskyldig offer for grove urettmessige beskyldninger?

Lensmannen som etterforsker saken opplyser til Dagbladet at kvinnen, som er dagmamma et sted utenfor Oslo, er siktet for legemsfornærmelse.

Dommeravhør

Kvinnen har vært inne til et politiavhør, der hun stilte seg helt uforstående til anmeldelsene mot henne. Politiet har ransaket dagmammaens bolig.

Tre av barna har vært i dommeravhør, men lensmannen vil ikke kommentere hva barna har forklart. Dagmammaen skal inn til nye politiavhør for å bli konfrontert med barnas forklaringer.

Foreldrene forteller til Dagbladet at barna hevder at dagmammaen har slått dem, sparket dem, lugget dem, gitt dem for lite mat, stengt dem inne på et rom og nektet dem å bruke husets toalett.

- Derfor gikk vi til anmeldelse. Dagmammaen er kjempehyggelig, men vi tror nå at hun har en annen side som bare barna har sett, sier faren i en av familiene.

Sagt opp

Samtlige foreldre har sagt opp avtalen med dagmammaen, trukket barna ut og krever erstatning for tida de har vært hos henne.

Advokatfullmektig Monica Nygaard ved advokatfirmaet Elden & Elden som er engasjert som forsvarer opplyser at dagmammaen tar beskyldningene mot seg svært tungt.

Aldri klager

- Hun har vært dagmamma for to av barna i nesten tre år og i mer enn ett år for hver av de andre barna. I løpet av den perioden har hun aldri fått klager fra foreldrene. Hun kan ikke skjønne hvorfor barna har sagt det de har sagt, sier Nygaard.

Advokatfullmektigen opplyser at saken begynte å rulle etter at en gutt i femårsalderen hadde gjort i buksa da han ble hentet. Faren hans reagerte med sinne og oppsøkte dagmammaen på kvelden og skjelte henne ut. Foreldrene snakket sammen. Kort tid etterpå kom politianmeldelsene.

- Dagmammaen har lang yrkeserfaring fra arbeid med barn. Vi kan legge fram en rekke attester både fra offentlige barnehager og fra foreldre som har hatt barna sine hos henne. Hun får de beste skussmål over alt. Hennes utrolige stabilitet og fleksibilitet overfor foreldrene framheves særlig. Barna hun har hatt ansvar for opp gjennom årene gir uttrykk for at de trivdes godt sammen med henne, påpeker Monica Nygaard.

Dagmammaens forsvarer tror at foreldrene som står bak anmeldelsene, kan ha overtolket at barna deres så ut til å trives bedre i helgene.

- Man skal huske på at alle ungene ble levert før kl. 07.00 og hentet mellom kl. 16 og 18. Det er relativt lang tid, og helt forståelig at barna da uttrykker glede over å være sammen med sine foreldre på lørdager og søndager. Men det innebærer ikke at oppholdet hos dagmammaen var preget av forsømmelser fra hennes side, sier advokatfullmektig Monica Nygaard.

FORSVARER DAGMAMMA: Monica Nygaard.