Erfaren klatrer og spesialstang reddet fastklemt gutt (3)

Satt fast mellom to fjellblokker i Sverige.

SVÆRT TRANGT: Redningsmannskapene klarte ikke å ta seg ned i den svært trange kløfta der gutten satt fast, men en lang stang med krok ble løsningen. Foto: Peo Møller/Photomedia
SVÆRT TRANGT: Redningsmannskapene klarte ikke å ta seg ned i den svært trange kløfta der gutten satt fast, men en lang stang med krok ble løsningen. Foto: Peo Møller/PhotomediaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske redningsmannskaper jobbet på spreng i over fem timer lørdag for å få løs en tre år gammel gutt som satt fastklemt mellom to fjellblokker.

Gutten ble sittende fast i en 30 centimeter bred sprekk, og ingen klarte å komme seg ned for å hjelpe ham. Ulykken skjedde i friluftsområdet Kjugekull ved Kristianstad, hvor det er mange og store steinblokker.

Redningsmannskapene prøvde det meste for å få gutten løs. Både rep og feieutstyr ble brukt, og også ei lite jente ble sendt ned mellom steinene for å prøve å hjelpe gutten opp, melder Aftonbladet.

Til slutt fikk de tak i gutten ved hjelp av en lang stang med krok i enden.

- Det er en lang og spesiallaget stang som vi fikk inn og lyktes å hekte i klærne hans. Det gjorde at vi kunne dra ham ut et stykke, og så fikk vi tak i ham, sier Dan Svensson i redningstjenesten i Skåne.

En erfaren fjellklatrer fikk så tak i treåringens hånd og klarte å dra ham opp.

- Jeg er ganske smal og kunne ta meg ned med hodet først mens en i redningstjenesten holdt meg i anklene, sier fjellklatreren David Crawley.

- Jeg pleier å dra hit og klatre i området. I dag så jeg all ståheien og spurte om jeg kunne hjelpe til. Og det kunne jeg, sier han.

(NTB)