Erfarne etterforskere skal finne svaret på Quick-gåten

Ble dømt for åtte drap - så frifunnet.

QUICK-GÅTEN: Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / NTB scanpix
QUICK-GÅTEN: Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken. Foto: HENRIK MONTGOMERY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken.

Den svenske riksadvokaten har allerede nedsatt en granskningskommisjon som skal finne svare på spørsmålet om hvordan en person kan bli uskyldig dømt for åtte drap.

Også i Norge er det nå nedsatt en slik kommisjon, skriver Dagsavisen. Målet for kommisjonen er å finne ut hva man kan lære av Quick-saken for å hindre framtidige rettsskandaler.

I et brev som riksadvokat Tor-Aksel Busch har skrevet til Kripos og politimestrene i Oslo og Drammen, heter det blant annet at «Kjernepunktet i gjennomgangen skal være hvorvidt man fra norsk side var tilstrekkelig kritisk til den informasjon som framkom og hvorledes man i framtidige saker kan etablere systemer og rutiner som på en god måte ivaretar den kritiske funksjonen».

Den norske kommisjonen består av erfarne drapsetterforskere: Arnfinn Sandstad (Kripos), Asbjørn Rachlew (Oslo politidistrikt), Erik Solheim (Søndre Buskerud politidistrikt), og Reinert M. Ottesen (Kripos) som skal lede gruppen.

Tor-Aksel Busch har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere overfor Dagsavisen, men jobber nå med å utarbeide det endelige mandatet for gruppen. Det skal være klart etter 31. januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer