Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erfarne etterforskere skal finne svaret på Quick-gåten

Ble dømt for åtte drap - så frifunnet.

QUICK-GÅTEN: Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / NTB scanpix
QUICK-GÅTEN: Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken. Foto: HENRIK MONTGOMERY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken.

Den svenske riksadvokaten har allerede nedsatt en granskningskommisjon som skal finne svare på spørsmålet om hvordan en person kan bli uskyldig dømt for åtte drap.

Også i Norge er det nå nedsatt en slik kommisjon, skriver Dagsavisen. Målet for kommisjonen er å finne ut hva man kan lære av Quick-saken for å hindre framtidige rettsskandaler.

I et brev som riksadvokat Tor-Aksel Busch har skrevet til Kripos og politimestrene i Oslo og Drammen, heter det blant annet at «Kjernepunktet i gjennomgangen skal være hvorvidt man fra norsk side var tilstrekkelig kritisk til den informasjon som framkom og hvorledes man i framtidige saker kan etablere systemer og rutiner som på en god måte ivaretar den kritiske funksjonen».

Den norske kommisjonen består av erfarne drapsetterforskere: Arnfinn Sandstad (Kripos), Asbjørn Rachlew (Oslo politidistrikt), Erik Solheim (Søndre Buskerud politidistrikt), og Reinert M. Ottesen (Kripos) som skal lede gruppen.

Tor-Aksel Busch har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere overfor Dagsavisen, men jobber nå med å utarbeide det endelige mandatet for gruppen. Det skal være klart etter 31. januar.

Sture Bergwall, som tidligere kalte seg Thomas Quick, ble dømt for åtte drap, deriblant på norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. Han trakk alle tilståelsene i 2008 og ble senere frikjent i alle sakene.

(NTB)

Hele Norges coronakart