- Erfarne flygere ville aldri ha fløyet om natta

HYANNISPORT (Dagbladet): - For en så uerfaren flyger å fly et Piper Saratoga, er som å gi en 16-åring en Maserati å leke seg med. Erfarne flygere ville aldri lagt ut på turen John F. Kennedy jr. gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier den erfarne flygeren David L. Mansfield. Flyet har så mye avansert utstyr at det krever en erfaren flyger. I dårlig vær er man avhengig av å fly etter instrumenter, sier Mansfield til Dagbladet. Han har over 800 timer i lufta, men ville aldri ha flydd den samme ruten som John F. Kenndy jr. om natta.

Det kostbare flyet er minst like vanskelig å fly som et tomotors fly, noe som krever lengre opplæring.

Galskap

- Men det er vel som med mannfolk flest, vi skal kjekke oss. Og tror at vi klarer det, siden det bare var et enmotors fly.

Men Mansfield mener det var ren galskap å legge ut på denne flyturen med et så avansert fly, en uerfaren flyger, og dårlig sikt. Han ville aldri ha fløyet her om natta hvis han ikke var nødt.

- Mistet retningen

- Det er mørkt, og lett å miste retningen. Hvis flyet begynner å helle til den ene siden, merker man det ikke, når man ikke ser horisonten, forteller han.

Den erfarne flygeren tror at John F., som ikke fløy på instrumenter, kan ha sett ut av vinduet etter fyrtårnet på Martha's Vineyard.

- Så har han ikke merket at flyet begynte å styrte før det var for seint, mener David L. Mansfield.

I Hyannisport var John F. Kennedy jr. kjent som en våghals. Et fellestrekk ved den mannlige delen av Kennedy-familien var at de var fascinert av risikosport .

John F. Kennedy jr. var kjent som en eventyrer, men en som alltid kalkulerte risikoen. Han var ikke dumdristig. For tre uker siden ble han skadd i en paraglider-ulykke. Han gikk fremdeles med krykker. Han var den første blant vennene til å dykke ned til skipsvraket da Amerikas eneste piratskip ble funnet.

Nesten-ulykke

For halvannet år siden prøvde Kennedy jr. å ta av i et mikrofly fra den lokale flyplassen, uten å ta hensyn til vindforholdene. Flyplasspersonalet måtte stoppe ham.

Dykker og skattejeger Barry Clifford i Hyannisport sier til Cape Cod Times at John. F. Kennedy en gang reddet livet hans da han satt fast i et vrak.

Den amerikanske kystvakta sa i natt at det er lite håp om å finne overlevende etter flyulykken.

SØRGER: Robert Kennedy jr. trøster kona Mary Richardson. Kennedy-familien søker alltid trøst i havet i tunge tider.