- Erfarne politifolk slått ut

KRISTIANSAND (Dagbladet): Drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble utført på en så bestialsk måte at selv erfarne etterforskere er blitt slått helt ut. Kriminalsjef Arne Pedersen antyder at det kan være naturlig å holde deler av rettssaken for lukkede dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På årsmøtet i Agder Journalistlag i går ettermiddag kom kriminalsjefen inn på hvordan drapsjegerne reagerte etter at saken ble løst:

- Jeg hadde aldri trodd at en sak skulle virke så sterkt inn på erfarne etterforskere. Når vi har snakket om saken, så har det stoppet helt opp og de har ikke klart å snakke videre. Det har jeg aldri opplevd før. Det gjelder tross alt tjenestemenn som både har 25 og 30 års erfaring som etterforskere, sa Pedersen. Han opplyste at han selv er blitt rammet av samme reaksjoner.

Under den kommende rettssaken vil sakens grusomheter bli presentert i detalj. Pedersen sier at rettssaken vil by på konflikter i forholdet mellom å skjerme de pårørende og behovet for offentlighet.

Lukkede dører

- Det er deler av saken, som gjennomgangen av de seksuelle overgrepene, som man tradisjonelt vil ha muligheten for å gjennomføre bak lukkede dører, sa Pedersen.

Også pressedekningen av barnedrapene ble gjennomgått av kriminalsjef Arne Pedersen og Jan Helge Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran, på årsmøtet i går. De drapssiktede Jan Helge Andersen (19) og Viggo Kristiansen (21) fulgte svært nøye med i avisenes dekning av barnedrapene i Baneheia. Politiet mer enn antyder at de delvis har tilpasset forklaringene sine ut fra opplysninger i media.

Kriminalsjef Pedersen understreket at pressens dekning av saken stort sett har vært seriøs og upåklagelig.

Kritisk

Derimot stilte han seg kritisk til enkelte avisartikler der saken ble gjennomgått og oppsummert.

Kriminalsjef Pedersen påpekte at det kan ha oppstått en situasjon der de siktede ikke har kvittet seg med drapsvåpenet og andre gjenstander knyttet til handlingene før de leste i avisene at slike ting kunne bli avslørende beviser.

- Avisartiklene kan ha blitt en påminnelse om å kvitte seg med ting, uttalte Pedersen.

TAPPET FOR KREFTER: - Jeg hadde aldri trodd at en sak skulle virke så sterkt inn på erfarne etterforskere, sier kriminalsjef Arne Pedersen. Selv har han også hatt de samme reaksjonene.