BLE DREPT: Eric Torell bar på et lekevåpen da han rømte hjemmefra natt til torsdag. Han ble skutt og drept av politiet. Foto: Privat
BLE DREPT: Eric Torell bar på et lekevåpen da han rømte hjemmefra natt til torsdag. Han ble skutt og drept av politiet. Foto: PrivatVis mer

Eric (20) ble skutt og drept av politiet. - Jaktet mann som allerede satt inne

Politiet jaktet en farlig voldsmann da de skjøt og drepte Eric Torell. Ifølge Aftonbladet satt mannen i varetekt.

Eric Torell hadde et lekevåpen i hånda da han forrige uke ble skutt og drept av svensk politi.

Politiet jaktet en «ekstremt farlig» voldsmann som de mente var i området hvor Eric ble drept. Ifølge Aftonbladet satt mannen i varetekt i Kronoberg.

Eric, som hadde Downs syndrom og autisme, hadde rømt hjemmefra natt til torsdag. I hånda hadde han en ufarlig lekepistol.

Ved 04.00-tida natt til torsdag ble Eric skutt av politiet i Norrbackagatan i Vasastan i det sentrale Stockholm. Ifølge Aftonbladet skjøt tre politibetjenter mot 20-åringen.

SKUTT: 20 år gamle Eric Torell bar på en lekepistol, så ble han skutt og drept av svensk politi. I et intervju med svenske Expressen snakker mora til Eric, Katarina Söderberg, ut om den forferdelige hendelsen. Video: Expressen TV / Reporter: Gusten Holm Vis mer

- Satt inne

Da politiet rykket ut til meldingen om bevæpnet mann, ankom politiet med våpen og sikkerhetsutstyr. Ifølge Aftonbladet handlet opprustningen om at stedet var koblet til en adresse hvor en kvinne skal ha blitt truet med et skarpladd våpen av en mann tidligere.

Denne mannen satt allerede i varetekt på politihuset på Kronoberg i Stockholm da politiet rykket ut natt til torsdag forrige uke, skriver avisa.

- Han er ekstremt farlig og en kjenning av politiet. Han har tidligere truet med å skyte politiet, sier en kilde til Aftonbladet.

Ifølge avisa har mannen, som er i 40-åra, nylig vært i hovedforhandlingen i rettssak hvor han er tiltalt. Han venter nå på dom.

- Umulig å forstå

- Eric kunne ikke prate. Han kunne bare si «mamma».

Det fortalte moren hans Katarina Söderberg til Expressen forrige uke.

Politiet har uttalt at de opplevde at det oppsto en truende situasjon i forkant av skyteepisoden.

- Vi er så forbannet på dem for at de lyver og finner på ting. En truende person? Han er som en treåring, sier mora og fortsetter:

- Det er umulig å forstå. Han har aldri gjort ei flue fortred i hele sitt liv. Han var verdens snilleste menneske.

Har beklaget

Svensk politi har beklaget drapet på Eric, men har ikke ønsket å gå i detalj på hendelsesforløpet. Saken skal bli gransket.

På spørsmål om politiet kjenner til mannen Aftonbladet viser til, svarer pressetalsperson Lars Byström følgende:

- Det har jeg ikke noen mening om. Alt sånt må du ta med aktor, som kanskje stiller disse spørsmålene till kollegene, sier han.