Eric Holder holdt tale om voldelig ekstremisme: Vil samarbeide med Norge

- Verden kan ikke sitte stille og se på

MØTTE NORSKE POLITIKERE:  USAs justisminister Eric Holder har i dag vært i møte med norske politikere for å diskutere radikalisering og voldelig ekstremisme. Foto: Thomas Rassmus Skaug / Dagbladet
MØTTE NORSKE POLITIKERE: USAs justisminister Eric Holder har i dag vært i møte med norske politikere for å diskutere radikalisering og voldelig ekstremisme. Foto: Thomas Rassmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs justisminister Eric Holder har i dag møtt norske politikere i Oslo for å snakke om radikalisering og voldelig ekstremisme. I ettermiddag holdt han også tale i den amerikanske ambassadens residens.

- Verden kan ikke sitte stille og se på at Syria blir et treningsområde hvor terrorister kan sitte og planlegge angrep, slår Holder fast.

Amerikanerne hadde på forhånd varslet at talen ville ha «betydelig og aktuelt innhold», men Holder ga lite detaljer om samarbeidet mellom Norge og USA på terrorisme og fremmedkrigere.

Justisministeren presenterte heller USAs egen plan for å takle ekstremister som planlegger terror.

Ny handlingsplan Den amerikanske justisministeren skal hente informasjon fra den norske handlingsplanen for ekstremisme når de selv jobber mot radikaliserte som i dag reiser til Syria og Irak.

- Jeg er dypt imponert over Norges handlingsplan mot ekstremisme. Jeg vil ta med meg viktig lærdom fra Norges erfaringer. Det vil hjelpe oss med å utvikle våre egen handlingsplan, sier Holder.

- Norge, USA og land rundt om i verden står nå ovenfor en ny trussel, at terrorister kan begå terrorhandlinger i morgen, sier Holder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer