Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erica Jane falt 200 meter i døden

To trukket med i døden da en klatrer falt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To klatrere og en guide ble drept i ulykken på New Zealand. Den britiske klatreren John Lowndes (59), japaneren Kazuhiro Kotani (29) og den lokale guiden Erica Jane Beuzenberg (41) var festet i samme tau og skulle sikre hverandre.

De tre var i ferd med å krysse det som heter Ball Pass da en av dem falt. I stedet for at de to andre klarte å holde balansen og hjelpe tredjemann, falt alle i døden, melder nyhetsbyrået AP.

Ball Pass Crossing er et begrep i klatremiljøet på New Zealand. Ruta er krevende og tar flere dager, men gir fantastiske naturopplevelser. Den anbefales kun for klatrere med god erfaring og god fysisk form.

Ulykken skjedde i dag morges lokal tid i nærheten av toppen av Mount Cook, som er New Zealands høyeste fjell på 3754 meter. Punktet der ulykken skjedde, er ikke regnet som spesielt vanskelig i forhold til resten av turen, men det var glatt og en del snø. Da en av dem falt, mistet også de to andre balansen og skled ned og ut på en isete skrent. Derfra falt de tre 200 meter ned.

Foreløpig har dårlig vær hindret politiet i å hente ut kroppene.

Flere andre klatrere var med på samme tur. Det er uklart om flere av dem var festet i samme tau, men klarte å komme seg løs.

Mount Cook ble første gang besteget i 1894. Hvert år kommer hundrevis av klatrere til området for å prøve å bestige fjellet. 214 mennesker har dødd siden de første nådde toppen for over hundre år siden.

- Det er en forferdelig tragedie at en så erfaren guide døde på jobb i et område som regnes for lett terreng, sier Gottlieb Braun-Elwert, grunnlegger av selskapet Alpine Recreation, der guiden jobbet. Erica Jane Beuzenberg var regnet som svært dyktig og hadde vært guide i området i 16 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!